SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ BAP 2016 İçin 26 Projeye Destek Verdi

ASÜ BAP 2016 İçin 26 Projeye Destek Verdi

A - +

Aksaray Haberleri - 27.04.2016 - 14:14

ASÜ BAP 2016 İçin 26 Projeye Destek Verdi

ASÜ BAP 2016 İçin 26 Projeye Destek Verdi . Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) 2016 yılı Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) başvurularının komisyon toplantıları tamamlandı ve hakem görüşleri alındı. Yapılan 37 başvurunun 26’sı kabul edildi ve başvurusu kabul edilen akademisyenlerle, Senato Salonu’nda protokol imzalandı.

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, BAP bütçesinin daha büyük bir bütçe olması ve geniş imkânların akademisyenlerle paylaşılabilmesi için samimi gayretler içerisinde olduklarını belirtti. Göreve geldikten hemen sonra Tıp Fakültesi’nin hayata geçmesi için yoğun bir çalışma yaptıklarını ve şu an afiliasyon sözleşmesi yapılması için beklediklerini ifade eden Şahin, “Kısa süre içinde bunun gerçekleşeceğini ümit ediyoruz. Tıp Fakültelerinde bizim şu an üretemediğimiz bir döner sermaye geliri üretiliyor ve bunun da en az yüzde 5’i BAP bütçesi olarak ayrılabiliyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş BAP bütçesine sahip olacağız. Bu yıl için kısıtlı bütçe içinde yapılmış olan başvurulara olabildiğince cevap vermeye çalıştık” dedi. Törende Rektör Yardımcısı ve Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ile Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Engin Deligöz de kısa birer açıklama yaptılar. Yapılan açıklamaların hemen ardından “Başlangıç Araştırma Destek Projesi” ile “Lisansüstü Tez Projesi” türlerinde kabul edilen 26 projenin sahibi akademisyenlerle protokol imzalandı. “Araştırma Projesi” türündeki başvuruların değerlendirilmesine ise devam edildiği belirtildi.

ASÜ BAP Koordinatörlüğü 2012 yılından itibaren projelere destek vermeye başladı. Şu ana kadar 190 projeye destek verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021