SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da A Nepal Tipi Virüs Aşıyla Yok Edildi

Aksaray’da A Nepal Tipi Virüs Aşıyla Yok Edildi

A - +

Aksaray Haberleri - 05.01.2016 - 12:49

Aksaray’da A Nepal Tipi Virüs Aşıyla Yok Edildi

Aksaray’da geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de ilk kez hayvanlarda görülen A Nepal tipi virüs, yapılan aşılama ve çalışmalar kapsamında bitişe gelindi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Bayanı Bekir Kayan, virüsün Aksaray’da görülmesi ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile koordineli bir çalışmaya başladıklarını belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda kısa sürede virisü bitirme noktasına geldiklerini söyledi. Ekiplerin Aksaray genelinde yayılarak binlerce hayvanı aşıladığını aktaran Başkan Aktürk, “Geçtiğimiz haftalarda Aksaray’da hayvanlarımızda görülen Şap Hastalığı bitmek üzere. Devletimizin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Aşılama çalışmaları bitti. Hastalık yok denecek kadar azaldı. Onlarda bitmek üzere. İnşallah bu tür hastalıkları bir daha yaşamayız, kayıplar vermeyiz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021