SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Yüzde 71,2 Oy Oranı İle İlk 5 İl Arasına Girdi

Aksaray Yüzde 71,2 Oy Oranı İle İlk 5 İl Arasına Girdi

A - +

Aksaray Haberleri - 04.11.2015 - 14:11

Aksaray Yüzde 71,2 Oy Oranı İle İlk 5 İl Arasına Girdi

Yüzde 71,2 oyla AK Parti’den 3 milletvekilinin çıktığı 1 Kasım seçimlerinde Aksaray aldığı oy oranı ile Türkiye’de en yüksek oy alan 5 il arasına girdi.
Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da halkın istikrardan yana olduğunu belirten AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Aksaray’ın 2002 yılından buyana hep ilk 10’un arasına girdiğini ve 1 Kasım seçiminde rekor bir oy aldığını kaydetti. 1 Kasım seçimlerinin tüm Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, “1 Kasım seçimlerinin vatanımıza, milletimize, ülkemize, tüm İslam alemine, milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize hayırlar getirmesini inşallah Allah’tan niyaz ediyorum. Güzel bir seçim oldu. Kavgasız, gürültüsüz, olaysız, demokratik bir ortamda herkes sandıkta tercihini yaptı. 1 Kasım’da tercih Adalet ve Kalkınma Partisi’nden yana çıktı. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle Aksaray’da çok önemli bir destek aldık. Oylarımızı yüzde 13-14 gibi dekor bir düzeyde artırarak yüzde 50 bandını geçtik. Milletvekili sayımızı da 3’e çıkarttık. Türkiye’de de ilk 5 ilden bir tanesi olduk. Aslında Aksaray 2002 yılından beri AK Parti’ye çok ciddi destekler verdi. Her zaman ilk 10’un içinde oldu ama bu sefer 5’inci olarak kendi rekorunu elde etmiş oldu. 7 Haziran seçiminden sonra koalisyon tablosu çıktı ve biz ülke olarak koalisyonu beceremiyoruz. 1990 yılından 2002 yılına kadar birçok koalisyon hükümeti gördük. Beraberinde ekonomik krizler, siyasi krizler, 5 Nisan kararları, 28 Şubat süreci, son olarak da 2001 krizi ile ülke ekonomimizde çok ciddi sıkıntılar oldu. Bu sıkıntıların bedellerini halkımız ödedi, bizler ödedik. Her zaman tek başına iktidar döneminde ülkemiz bir atılım yapmış, büyüme yakalamış. Ama koalisyon hükümetleri döneminde bu büyümeyi hiçbir zaman yakalayamamış. Yüksek enflasyonlarla, devalüasyonlarla bu milletimiz hep ezmişler, ezdirmişler. Ama AK Parti iktidarından sonra 2002 yılından 2015 yılına kadar gelip geriye baktığımızda gerçekten ekonomik, sosyal, kültürel, ilim, fen, kalkınma, sosyal hukuk devleti, temel hak ve hürriyetler noktasında, ulaşım, iletişim, bilim, sanayi gibi her alanda ülkemiz gerçekten çok ciddi adımlar attı. Bunu da hükümetimiz sağladı. Halkımızın da teveccühü hükümetimizden yana oldu. 1 Kasım seçimlerinden sonra yine güçlü bir iktidarla 317 milletvekili ile mecliste temsil edeceğiz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021