SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Romanya’da Resimlerle Tanıtılacak

Aksaray Romanya’da Resimlerle Tanıtılacak

A - +

Aksaray Haberleri - 30.03.2018 - 14:02

Aksaray Romanya’da Resimlerle Tanıtılacak

Aksaray Üniversitesinde Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı öğretim üyesi Dr. Banu Davun, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ yı ziyaret ederek Romanya’ da düzenlenecek olan sergiye davet etti.

Aksaray Üniversitesinde Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı öğretim üyesi Dr. Banu Davun 24 -25 Nisan 2018 tarihleri arasında Romanya Köstence’de Ovidius Üniversitesi̇ sergi salonunda yine aynı Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr Lelia Rus Pirvan’ın davetlisi olarak sergi açacak.

Aksaray’ ın ağırlıklı olarak tanıtıldığı” Kapadokya ” resim sergisi ve “Ihlara Güzelyurt” fotoğraf sergisi olmak üzere iki ayrı kişisel sergi açacak olan Dr. Banu Davun, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ ya sergi hakkında bilgiler verdi.

Aksaray Üniversitesi Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı Öğretim Üyesi Dr. Banu Davun, Romanya ve Türkiye arasında bu tür sanatsal etkinliklerle birçok kültür köprülerinin kurulmasının uluslararası ilişkilerde oldukça önemli olduğunu ve bu anlamda Aksaray’ın sahip olduğu Ihlara Vadisi gibi Dünya’ da eşi benzeri olmayan güzelliklerin tanıtılması anlamında önemli olduğunu belirterek iki ülke arasında sanat çalıştayları yapılması gibi birçok projenin gerçekleşmesi temennilerinde bulunarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ ya teşekkür etti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Banu Davun’a yapmış olduğu çalışmalardan ve projelerden dolayı teşekkür etti. Başkan Yazgı, bu tür etkinliklerle projelerle Aksaray’ın tanıtılmasının gerekli olduğunu ve bu tür çalışmaların sürekli gerçekleştirilmesiyle Aksaray’ımızı sadece Türkiye’de değil ulusal platformlarda tanıtımının gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021