SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray da Mekke’nin Fethi coşkuyla kutlandı

Aksaray da Mekke’nin Fethi coşkuyla kutlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 02.01.2017 - 11:16

Aksaray da Mekke’nin Fethi coşkuyla kutlandı

AGD Aksaray’ da Mekke’nin fethinin yıl dönümünde dolu dolu bir program hazırladı. Geleneksel hale gelen fetih kutlaması Aksaray’ da da coşkuyla kutlandı. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan AGD Aksaray Şube Başkanı Sait Çelebi “ Mekke’nin fethinin önemi bugünde dün olduğu gibi ehemmiyetini koruyor. Coğrafyamızda emperyalizmin desteği ile her gün bir yıkım haberi gelmektedir. Mekke’nin fethi ve diğer fetihler ise bize İslam ın en güçlü olduğu dönemlerde bile kin değil sevgi ve barış eksenli bir bakış açısıyla hareket ettiğini gösteriyor. Bugün insanlık ve dünya bu bakış açısına muhtaçtır. Biz bu inançla Aksaray’ ımızda ve ülkemizde milli ve manevi değerleriyle bezenmiş bir gençlik yetişme gayretindeyiz. Gençliğimize sahip çıkmak için dün olduğu gibi bugün de var gücümüzle çalışacağız.” Dedi.

Programa konuşma olarak katılan Mustafa Kayhan Beyefendi ise konuşmalarında; Mekke’nin fethinin önemine ve detaylarına dikkat çekti. Bugün fetihten almamız gereken derslere değinen Kayhan; Bugün geldiğimiz noktada yeni fetihlere olan ihtiyaca vurgu yaptı. Şiir okumaları ve İlahi-Ezgilerle devam eden program da yoğun katılım dikkatten kaçmadı. Hazırlanan tiyatro gösterisinde geçmişi günümüze taşıyan gençler başarılı bir gösteri sundular ve izleyenlerden tam not aldılar. Hanımların ve genç katılımcıların ağırlıkta olduğu kutlamada AGD Aksaray ‘ın geleneksel olarak düzenlediği Siyer i Nebi yarışmasın da dereceye girenlere ödülleri verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021