SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray belediyesi Mahalle İftarını Bu Yılda Düzenliyor

Aksaray belediyesi Mahalle İftarını Bu Yılda Düzenliyor

A - +

Aksaray Haberleri - 30.05.2017 - 13:59

Aksaray belediyesi Mahalle İftarını Bu Yılda Düzenliyor

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 3.üncüsü düzenlenen mahalle iftar programının ilki Ereğli Kapı Mahallesinde yoğun bir katılım eşliğinde gerçekleşti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın göreve gelmesiyle birlikte 3 yıl önce başlayan Mahalle İftarı geleneği bu yılda Ramazan ayının bolluk, bereketini eşliğinde mahallelerde yaşatılıyor. İnsanlara Ramazan ruhunu aşılamak, toplum arasında kaynaşmayı sağlamak ve aynı zamanda çocuklara Ramazan’ın örf ve adetlerini öğretmen amacıyla başlatılan Mahalle İftarının ilki Ereğli Kapı Mahallesinde Selçuklu İlkokulu Bahçesinde gerçekleşti.

Ereğli Kapı sakinleri, mahallelerinde düzenlenen iftar programına yoğun ilgi gösterdi. İftar saatinden önce kendileri için hazırlanan masalarda İftar Ezanın okunmasını bekleyen Mahalle sakinleri, sofralarını yakınları ve komşularıyla paylaştı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, iftar saatinden önce vatandaşları tek tek ziyaret edip Ramazanlarını tebrik etti. Top Atışı ve ezanın okunmasıyla birlikte okul bahçesini dolduran insanlar hep birlikte iftar yapmanın keyfini yaşadılar.

Başkan Yazgı, İftardan sonra Ereğli Kapı Mahallesi sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada tüm vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak “Mahalle iftarlarımızın bu yıl ilkini sizlerle paylaşıyoruz. Bu ayın huzuru, bereketi, mutluluğu hepimizin üzerine olsun. Tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetler inşallah Allah katında kabul olur. Ramazan ayımıza huzurlu bir şekilde başladık, güzel bir şekilde tamamlamayı temenni ediyorum” dedi.

Beyaz Masa görev başındaydı

Mahalle iftarının bir diğer önemli yapan insanların istek, öneri gibi taleplerini beyaz masa aracılığı ile idareye aktarabilmesiydi. Beyaz Masa ekibi, mahalle ile ilgili vatandaşların istek ve taleplerini tek tek not aldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021