SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AGD’nin düzenlediği çanakkale programına gençlerden yoğun ilgi‏

AGD’nin düzenlediği çanakkale programına gençlerden yoğun ilgi‏

A - +

Aksaray Haberleri - 15.03.2016 - 16:31

AGD’nin düzenlediği çanakkale programına gençlerden yoğun ilgi‏

AGD Aksaray Şubes’nin Düzenleği Çanakkale Programına Gençlerden Yoğun İlgi
AGD nin düzenleği Çanakkale programına ASÜ Rektörü Prof. Yusuf Şahin, Aile ve sosyal politikalar il müdürü İsrafil Aktürk ve çok sayıda gencin katıldığı konferansta açılış konuşmasını yapan AGD Şube Başkanı Sait Çelebi “ Çanakkale zaferinin önemine değindi.” Kısa bir selamlama lkonuşması yapan Prof.Yusuf Şahin “gençlerin azda olsa devamlı olan faaliyetler içerisinde olması gerektiğini bu şekilde başarılı olabilecekleri vurguladı.
Konuşmacı Tarihçi-yazar Ekrem Şema : “Çanakkale Zaferi’ni anlattığı konferansta, “İstanbul’u düşürmenin, Osmanlıyı kalkamayacak hale getirmenin en kısa yolu Çanakkale idi. 3 günde geçeriz dediler 3 ay geçti aynı noktayı geçemediler.” dedi.
ASKERLİĞE KİLOYA GÖRE ALINDILAR
Konferansta Çanakkale Zaferi’nin bilinmeyen yönlerini anlatan Ekrem Şama, 600 yıl dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin haçlı sömürülerine engel olduğunu, Çanakkale Savaşı’nın da haçlı zihniyetinin dünyayı sömürebilmek ve Osmanlı’daki hilafeti yıkmak için yapıldığını söyledi. Yenilmez İngiliz ve Fransız krallıklarının Çanakkale’de hezimete uğradığını anlatan Şama, zaferin de iman gücü ve Allah’ın yardımıyla gerçekleştiğini kaydetti.
Şama, “Anadolu’da 15-60 yaş arası erkek kalmamıştı. Artık yaşa göre değil baskülde kiloya göre 45 kilodan fazla olanları askerliğe aldılar. Çanakkale öyle bir yerdi ki metrekareye 5 litre kan düştü. Sonunda Sevr anlaşması Çanakkale’ninrüzgarıyla yırtıldı” dedi.
‘RAMBO DEĞİL 27. ALAYIN FİLMLERİ İZLENMELİ’
Tarih kitaplarında ve rehberlerin Çanakkale Zaferi’nde hep 57’nci alaydan bahsettiğini vurgulayan Şama, yüzde 90’nı şehit olan 27’nci alaydan kimsenin bahsetmediğine dikkati çekti. Gençlere milli kahramanlarımızın iyi öğretilmesi gerektiğine vurgu yapan Şama, “Gençlerimiz ne yazık ki sarhoşların kahramanlarını iyi biliyor. Raki, Rambo’yu izleyerek büyüdüler. Bizler gençlerimize Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş gibi kahramanlarımızı anlatmalıyız ki onları örnek alsınlar. Bu gün medyada Seyit Onbaşı’nın neden bir filmi yok. Artık bunların yapılması gerekir” dedi.
Konferansın sonunda günün anasına Şama, program sonunda kitaplarını imzaladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021