SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ziraat Odası Çiftçilere 500 Bin Fide Dağıttı

Ziraat Odası Çiftçilere 500 Bin Fide Dağıttı

A - +

Aksaray Haberleri - 04.05.2015 - 14:36

Ziraat Odası Çiftçilere 500 Bin Fide Dağıttı

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere 500 bin adet sebze ve meyve fidesi dağıtıldı.
Ürün çeşitliliğinin artırılması, çiftçilere sebze ve meyve yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi ve çiftçilerin kazanç sağlayabilmesi için Alanya’dan getirilen 500 bin adet çeşitli fideler, Ziraat Odası’nda çiftçilere dağıtıldı. Fidelere yoğun ilgi gösteren çiftçiler Ziraat Odasını doldururken, fide almak isteyen çiftçiler uzun kuyruklar oluşturdu.
Konuyla ilgili bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, her daim çiftçilerin yanında olduklarını ve onlar için her daim çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Aksaray’daki çiftçilerimizi sebze ve meyve yetiştiriciliğine teşvik etmek, ürün çeşitliliğini artırmak, üreticilerimizin kazancını artırmak amacıyla fide kapsamında bir araştırma başlattık. Yapılan araştırmalar sonrasında Alanya’ya giderek burada önde gelen fide yetiştiricileri ile görüştük. Yapılan görüşmelerin ardından 500 bin fideyi çok uygun bir fiyatla toptan olarak alıp Aksaray’ımıza getirdik. Bizim amacımız üreticilerimize hizmet etmek. İlimiz tarım şehri. Pancarımız, yoncamız, arpa ve buğdayımız çok. Bahçeye de önem verelim dedik ve bu çalışmayı yaptık. Seçildiğimiz günden beri üreticilerimize domates, salatalık, kavun ve karpuz gibi fideleri getirerek üreticilerimize dağıtıyoruz. Amacımız ticaret değil kesinlikle. Toptan alıp geliyoruz ve maliyeti neyse ona veriyoruz. Kaliteli fideleri getirdik ve üreticimiz kaliteli ürün eksin ve kaliteli bir verim alsın diye. Şu anda yaklaşık 500 bin adet stil getirdik. İşte gördüğünüz gibi 2 saatte yarıya indi. İnşallah bunu da başarıyla bitireceğiz” dedi.
Hizmetten duyduğu mutluluğu dile getiren çiftçiler ise, “Aksaray tarihinde 2 dönemdir gördüğümüz gibi bir hizmet hiç görmedik. Ziraat odasının çiftçilerin olduğunu bilmiyorduk. Şimdi çiftçilerin olduğunu anladık. Önceleri ise ziraat odası çiftçilerin değildi. Şu anda çiftçiler çok memnun. Bu hizmetler basite alınacak bir hizmet değil. Çok rahat bir şekilde domates, biber ve her şeyini alıyorlar. Bu çok güzel bir hizmet. Çok teşekkür ederiz. Bu hizmetleri tüm oda ve kurumlar da yapsın” dedi.
Kadın çiftçiler ise fidelerini kaliteli ve ucuza aldıklarını belirterek, desteklerden dolayı Ziraat Odası’na teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021