SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Zabıta Ekipleri Kaldırım İşgaline Geçit Vermiyor

Zabıta Ekipleri Kaldırım İşgaline Geçit Vermiyor

A - +

Ana Manşet - 03.02.2023 - 11:10

Zabıta Ekipleri Kaldırım İşgaline Geçit Vermiyor

Aksaray Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlara tezgâh ve ürün yerleştiren esnafları uyardı.

Şehirde huzur ve güveni sağlamak için birçok çalışma yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yasal olmayan veya hak ihlali olan her noktada denetimler geçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde unlu mamuller üreten tesislere gece denetiminde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda kaldırımları işgal eden esnaflara da uyarılarda bulundular.

Şehir merkezinde trafik ve yaya yoğunluğunun olduğu noktada esnafların kaldırımlara yerleştirdikleri; tezgahlar, ürünler veya tabelalar yayaların kaldırımı kullanmasını zorlaştırıyordu. Kaldırımların işgal edilmesi ile yayalar yolları kullanmak zorunda kalıyor bu durumda trafikte kaza risklerini beraberinde getiriyordu. Ayrıca işgal edilen kaldırımlarda engelli aracı ve bebek arabası gibi araçlarında kullanılması da zor olması toplumun dezavantajlı kesiminin ulaşım hakkını ihlal edilmesi gibi durumlar ortaya çıkıyor.

Kaldırım işgalinde bulunan esnafları uyaran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hak ihlallerinin oluşmaması için gerekli yasal işlemlerin yapılması gerektiğini hatırlattı. Zabıta ekiplerinin uyarılarını dikkate alan esnaflar, kaldırımlara yerleştirdikleri ürünleri, tezgâhları ve tabelaları geri çektiler.

Zabıta ekiplerinin yaptığı denetime şahitlik eden vatandaşlar, yapılan denetimlerin son derece yerinde olduğunu belirterek esnafların duyarlı olması gerektiğine dikkat çektiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021