SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yurt dışı seçmeni hangi partiyi tercih edecek ?

Yurt dışı seçmeni hangi partiyi tercih edecek ?

A - +

Aksaray Haberleri - 19.05.2015 - 13:57

Yurt dışı seçmeni hangi partiyi tercih edecek ?

Türkiye Gazatesi yazarı Fuat Uğur HDP, CHP ve MHP’ye kötü haberi verdi.
Fuat Uğur pazar günü gittiği Almanya’da seçime özel bir program yaptı. Uğur AK Parti’nin Almanya’daki oy oranın yüzde 60 olduğunu yazarken diğer partilerin yurt dışını gözden çıkardığını bildirdi.
ALMANYA’DAN SEÇİM NOTLARI VE TAHMİNLER
Avrupa’da Gündem ekibi olarak geçen Pazar Köln’deydik ve STK temsilcilerinin katılımıyla bir seçim özel programı yaptık.
Yurt dışında 2 milyon 800 bin seçmen var. Randevu sisteminin geçerli olduğu geçen seçimlerde Gümrüklerde ve lokal sandıklarda 529 bin oy kullanıldı ve bu toplam oyun yüzde 18,5’una tekabül ediyor. Randevu sisteminin kalkması nedeniyle bu seçimlerde daha çok oy kullanılması bekleniyor.
Programın konuk konuşmacılarından UETD Başkan Yardımcısı Mehmet Kara bu seçimlerdeki oy kullanma oranının Türkiye’deki yüzde 70 ve 80’lere varacağını düşünmenin hayal olduğunu, kendi beklentilerinin yüzde 40-45 bandında olduğunu söylüyor.
Ama asıl dilekleri yurt dışının seçim bölgesi hâline gelmesi. 2 milyon 800 bin seçmenin İzmir’e denk olduğunu ve 27 milletvekili çıkarabileceğini hatırlatıyorlar.
A&G’nin sahibi Adil Gür Avrupa’da yüzde 50’nin üzerinde AK Parti’ye, yüzde 20 de HDP’ye oy çıkacağını söylüyor ama Mehmet Kara aynı kanıda değil. HDP’ye oy verenlerin sahada kalabalık yaptığını ama önemli bir kısmının mülteci statüsünde olup TC kimliklerinin bulunmadığını hatırlatıyor. Ona göre HDP’nin oyu en fazla yüzde 15.
AK Parti’nin Almanya’daki oy tahmini ise yüzde 60 civarı.
Peki, CHP ve MHP?
Her ikisi de Avrupa’yı gözden çıkarmış gibiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021