SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Yöresel Kültür Yaşatılmaya Devam Ediyor

Yöresel Kültür Yaşatılmaya Devam Ediyor

A - +

Ana Manşet - 19.01.2023 - 13:59

Yöresel Kültür Yaşatılmaya Devam Ediyor

Aksaray Belediyesi, yöresel kültürün yapı taşı olan halk oyunlarının tüm kesimlere ulaşmasını sağlamak için ücretsiz kurslar düzenliyor.

Küçükbölcek, Nakkaş, Hassas Kadın Aktivite Merkezi Aksaraylı kadınlara yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Kadın Aktivite Merkezi yöresel halk oyunlarının öğretilmesi amacı ile başlattığı kurslara aralıksız devam ediyor. 23 Haziran’da başlayan halk oyunlarının bir yıl boyunca devam etmesi planlanıyor. 42 kursiyerlerin katılımıyla başlayan Halk Oyunları Eğitimi ile kadınlar, hem öğreniyor hem eğleniyor.

Kadın Aktivite Merkezi kadınlara özel düzenlediği Halk Oyunları Eğitimi renkli görüntülere sahne oluyor. Haftada 2 gün, çarşamba ve cumartesi günleri verilen eğitimlerle kadınlar 8 yörenin halk oyunlarının inceliklerini öğreniyor.

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Halk Oyunları kursu usta eğitmen Suat Tomak rehberliğinde gerçekleştiriliyor. Eğitimleri tamamlayan kursiyerlere eğitimlerin sonunda resmi sertifika verilecek. Kursiyerler eğitimleri tamamlamalarının ardından Halk Oyunları Federasyonun düzenlediği yarışmada şehrimizi temsil edecekler.

Halk oyunlarına her zaman ilgilerinin olduğunu ama bu konuda imkan bulamadıklarını söyleyen kursiyerler Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen bu kursların çok faydalı olduğunu söylediler. Kursiyerler Bizlere bu imkânı verdikleri için Kadın Aktivite Merkezine ve Başkan Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021