SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » YÖK, Doktora Programının Açılmasını Onayladı

YÖK, Doktora Programının Açılmasını Onayladı

A - +

Aksaray Haberleri - 18.08.2020 - 11:39

YÖK, Doktora Programının Açılmasını Onayladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Nanoteknoloji Doktora Programının açılmasına ilişkin tekliflerinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildiğini söyledi.

Yeni programla birlikte Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki doktora program sayısının da 13’e yükseldiğini ifade eden Rektör Şahin, “Bir süre önce gereken hazırlık çalışmalarımızı tamamlayıp YÖK’e Nanoteknoloji Doktora Programı için başvurumuzu yapmıştık. Yükseköğretim Yürütme Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda teklifimizi görüştü ve onayladı. Farklı bilimsel disiplinlerin çalıştığı bir alan olan Nanoteknoloji geniş bir uygulama sahasına sahip. Bu alandaki her gelişme hem akademik hem de toplumsal bakımdan önem teşkil ediyor” dedi. Şahin, lisansüstü eğitimleri gerek nicel gerekse nitel bakımdan geliştirmeye dair çalışmaların süreceğini belirterek, yeni programın hayırlı olması temennisinde bulundu ve sürece katkı sunan herkese teşekkür etti.

ASÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 13 doktora, 19 tezli yüksek lisans ve 15 tezsiz yüksek lisans programı bulunuyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021