SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yetimlerin Bayramlıkları Tamam

Yetimlerin Bayramlıkları Tamam

A - +

Aksaray Haberleri - 15.05.2020 - 16:39

Yetimlerin Bayramlıkları Tamam

İsmi açıklanmayan bir hayırseverin bu Ramazan ayında da tüm ihtiyaç sahibi yetimlerin bayramlık ve ayakkabılarını karşıladığı açıklandı.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneğinin Aksaray genelinde ilgilendiği yaklaşık 800 Yetim çocuğun her yıl bu manevi iklim havasında çeşitli etkinlikler ve bayramlık hediyeleri ile Ramazan ayını bereketli bir şekilde geçirmeleri için güzel çalışmalar yaptığı biliniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan dernek başkanı Şenol KORKMAZ, virüse rağmen uzaktan etkileşim ile uhdelerinde olan Yetim ve öksüz çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilendiklerini belirtti.

800 ÖZEL ÇOCUKLA İLGİLENİLİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir Sen ve İHH işbirliğinde yürütülen Yetim Projesi kapsamında an itibariyle 392 Yetim emanete aylık 125₺ burs desteği sağlandığı ifade eden Korkmaz, yaşları gereği şartı tutmayıp burs alamayan ağabey ve ablaları ile birlikte yaklaşık 800 özel çocukla ilgilendiklerini söyledi.

BAYRAMLIKLAR YİNE AYNI KAHRAMANDAN
Her Ramazan özel çocukların baştan aşağı donatıldığını vurgulayan Korkmaz, isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından tüm çocukların bayramlık ve ayakkabılarının bu yıl da karşılandığını açıkladı.

ZARİF BİR USÜL
Alışveriş için çocuk ve annesinin istedikleri mağazaya giderek belirlenen limit ölçüsünde–ki bu miktar ortalama 150₺ civarında- ihtiyaçlarını aldıkları belirtildi. İHH Hanım görevlisinin yapılan harcamaları kayıt tutarak gün sonunda hayırseverin eşi tarafından ödemenin yapılması ile iyilik hikayesinin tamamlandığı belirtildi.

TEŞEKKÜR
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz yapılan bu hizmetlerin büyük külfet oluşturduğunu, sadece Bayramlık masrafının 100.000₺den fazla tuttuğunu, bu minvalde Aksarayın duyarlı hayırseverleri ile gerek Aksaray gerekse yurtdışındaki kriz bölgelerine kaydadeğer yardımların gerçekleşmesinden duydukları mutluluğu ifade etti. Toplumun ve insanlığın refahı için İyilikte bulunan herkese teşkilatı adına şükranlarını ifade eden Korkmaz, #ŞimdiDayanışmaVakti Kampanyası kapsamında yardım çalışmalarının Vefa Sosyal Destek Grubu koordinesinde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021