SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Yetim Koordinasyon Merkezi Açıldı

Yetim Koordinasyon Merkezi Açıldı

A - +

Ana Manşet - 12.06.2021 - 9:47

Yetim Koordinasyon Merkezi Açıldı

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği şehrimizin yetim ve ilgiye muhtaç çocuk ve gençlerine yönelik bir hizmeti daha hayata geçirdi. Gençlikle Hayalleri Yetim Kalmasın Projesi adıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca onaylanan proje alanında bir ilk olma özelliğini taşıyor.
Pandemi nedeniyle protokol ve belli sayıda yetim ailenin davet edildiği açılışta konuşan Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz şunları söyledi:
Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz “Gençlikle Hayalleri Yetim Kalmasın Projesi” kapsamında kullanıma hazır hale getirdiğimiz Yetim Koordinasyon Merkezimizin açılış programına hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi, saygı, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum, hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Geçen hafta şehidimiz olması nedeniyle açılış programımızı ertelemiştik. Bu vesileyle şehidimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin, ruhları şad olsun diyorum.
Projenin Özeti ve Amaçları
Bu proje ile temel amacımız, hayatını tek başına idame ettirmeye gücü yetmeyen yetim, şehit çocukları, sosyal risk altındaki çocuklar başta olmakla üzere Aksaray geneli gençlerimiz, savaş mağduru mülteci gençlerimiz ve çocuklarımızın, var olan dezavantajlarına sebep olan kaynaklarını iyileştirmek, rehabilitesini sağlamak, gençlerimizi içki, kumar, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak, insanlığın barışa ve merhamete en çok ihtiyaç duyduğu günümüzde, gençlerimizin milli manevi ve ahlaki değerlere sahip, kendi kültürünü özümseyen, farklı görüşlere ve kültürlere açık olan, ülkesine vatanına faydalı olma bilinciyle kuşanan, bireyler olarak yetişmesini sağlamaya çalışmaktır.
Bu proje ile hedef kitleye yönelik yapılacak etkinliklerde gönüllülük esasına göre modern bilimin ışığında, milli benliğinden sapmadan, hizmet etme anlayışıyla, başta belediyemiz olmak üzere ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz.
Proje kapsamında toplam 14 etkinlik yapmayı planlamaktayız. Bütün etkinlikleri yapabileceğimiz Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Yetim Koordinasyon Merkezimizi kullanıma hazır hale getirmiş, Yetim Bilgi Sistemini, atölye, sinema izleme salonumuzu ve kütüphanemizi kurmuş bulunuyoruz.
1) Yetim Koordinasyon Merkezi açılışı ve Yetim Bilgi Sisteminin oluşturulması
Yetim Koordinasyon Merkezimiz resmi açılışı bile olmadan güzel hizmetlere vesile oldu. Teknofest yarışmalarına katılarak dereceye giren sunucumuz Ayşenur kızımız ve ekip arkadaşları yarışmalara bu mekânda hazırlandılar. Bu kardeşlerimizi tebrik ediyor, başarılar ve Türkiye birincilikleri diliyorum. Bu güzel mekânı çocuklarımıza ve gençlerimize tahsis eden Sayın Belediye Başkanımız Evren Dinçer Beyefendiye hassaten şükranlarımı arz etmek istiyorum.

    Aksaray yerelinde tespitini yaptığımız 850 yetim,
Yetim Bilgi sistemimizde kayıtlı 463 çocuğumuz var.
Bunlardan Aksaray ikamet eden 270 çocuğumuza aylık düzenli olarak burs veriyoruz.
Diğerlerini de dönemsel yardımlarla destekliyoruz.
Burs verdiğimiz çocuklarımızdan
159’u Merkezde
38’i  Eskil
27’si Gülağaç
8’i Güzelyurt
36’sı Ortaköy
2’si Sarıyahşi ilçelerimizde yaşamaktadır.
Ayrıca her okula 2 burs projesi kapsamında da 202 ihtiyaç sahibi öğrencimize eğitim bursu veriyoruz.
Şu an itibariyle toplam 472 çocuğumuz bizden her ay düzenli olarak burs almaktadır.
Diğer etkinliklerimiz şöyle;
2) Kariyer Günleri Etkinliği,
3) Beceri Geliştirme Eğitimleri,
4) İzcilik Faaliyetleri Farkındalık Eğitimleri,
5) Okul ve Sınav Destek Programları,
6) Kitap Tahlili Günleri Etkinliği,
7) Spor Etkinlikleri,
8) Yarışmalar,
9) Piknik Organizasyonları, Uçurtma Senlikleri,
10) Gezi Organizasyonları,
11) Sinema Günleri,
12)Eğitimler,
13) Atölye veya Kütüphane Kurulması,
14)Toplu Sünnet Merasimi ve Asker Kınası Merasimi.
Bu etkinlikleri başta belediyemiz olmak üzere, sayın valimizin himayelerinde tüm kurumlarımızla işbirliği içinde yürütüyoruz. Belediyemiz ve kurumlarımız yapacağımız tüm etkinliklerde kapılarını sonuna kadar gençlerimize açmış bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle projeye başından beri destek veren sayın valimize, belediye başkanımıza, kurum müdürlerimize, proje koordinatörümüze, projenin bu aşamaya kadar getirilmesinde emeği geçen, katkıda bulunan İHH gönüllülerimize şükranlarımı arz ediyor, “YETİM GÜLERSE, DÜNYA GÜLER” diyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021