SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Yeşil Aksaray’a anlamlı destek

Yeşil Aksaray’a anlamlı destek

A - +

Ana Manşet - 21.12.2023 - 9:40

Yeşil Aksaray’a anlamlı destek

-Aksaray Engelli Dernekleri ile Yeşil Doğa Derneği iş birliğinde Yeşil Aksaray oluşturulması çalışmalarına 150 fidan ile destek sağlandı.

Aksaray Orman İşletme Müdürlüğünün Sağlık Ormanı olarak belirlediği fidan dikim sahasında 150 Fidan toprakla buluşturuldu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu düzenlenen etkinlikte ilk fidanın dikimini yaptı. Etkinliğe katılan Cumhuriyet Başsavcısı Âdem Aydemir, Belediye Başkan Vekil Yakup Kadri Perek ile katılımcı dernek yönetici ve üyeleri ile birim amirleri Aksaray’ın orman varlığının arttırılması çabalarına dikilen fidanlarla destek verdi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu burada yaptığı açıklamada; Aksaray’ın yem yeşil bir Aksaray olması için hep birlikte gayret göstereceklerini söyledi.

Aksaray’da başlattıkları 68.000 bin fidan kampanyasının devam ettiğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu;

“Bugün de burada  STK ve diğer engelli derneklerinin başka ve üyeleri ile öğrencilerimiz eşliğinde fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Peygamber efendimizin kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz hadisi şerifinin hassasiyeti ve heyecanı ile Aksaray’da fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. Yeşil Aksaray’ı hep birlikte görmek için bu kampanyayı devam ettireceğiz. 7’den 70’e herkesi ağaç dikmeye davet ediyoruz. Orman demek oksijen demek, orman demek yeşillik, hayat demek. Aksaray Yem yeşil bir Aksaray olacak” dedi.

Etkinlikte daha sonra Aksaray Bakım Rehabilitasyon Merkezinde kalan özel gençler, engelli dernek yönetici ve üyeleri ile birim amirleri tarafından belirlenen dikim sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021