SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Yenilikçi Yaklaşımlar Üretim Potansiyelini Geliştirir

Yenilikçi Yaklaşımlar Üretim Potansiyelini Geliştirir

A - +

Ana Manşet - 14.10.2023 - 21:26

Yenilikçi Yaklaşımlar Üretim Potansiyelini Geliştirir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Recep Kılınç’ı ziyaret etti.

ASÜ Teknopark ve şirketleşme süreçlerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette girişimcilik, Ar-Ge, teknolojik üretim, işletme geliştirme ve uluslararasılaşma alanlarında neler yapılabileceği konuşuldu. Kurumların birlikte iş üretmesinin hem akademik hem sosyal hem ekonomik hem de kültürel bağlamda yeni ufuklar doğuracağına dikkat çeken Rektör Alpay Arıbaş, “Biz, toplumsal menfaat öncelikli çalışmalar üretme gayretindeyiz. Yenilikçiliğin, araştırmaya ve bilimsel gerçekliğe dayalı üretimin ve rekabetçiliğin geniş bir zemin kazanması ve en nihayetinde sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması, ancak ve ancak potansiyellerin verimli biçimde değerlendirilebilmesiyle mümkün olabilir. ASÜ olarak bu doğrultuda projeler üretme çabasındayız” dedi. ASÜ Teknoparkın da bu amaç doğrultusunda ilerlediğini dile getiren Prof. Arıbaş, “Allah’ın izniyle kısa bir süre sonra Teknopark aktif hale gelecek. Şirketlerin üretim ve Ar-Ge konusundaki beklentilerine yüksek düzeyde karşılık verecek olan Teknopark, şehrimiz ve üniversitemiz için yeni bir dönüm noktası olacak” dedi.

KOSGEB Genel Müdür Yardımcısı Dr. Recep Kılınç ise ziyareti münasebetiyle ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş’a ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021