SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Yeniden Refahlı Belediyelerde ‘Kadın Meclisi’ kuracağız

Yeniden Refahlı Belediyelerde ‘Kadın Meclisi’ kuracağız

A - +

Ana Manşet - 23.02.2024 - 11:27

Yeniden Refahlı Belediyelerde ‘Kadın Meclisi’ kuracağız

Yeniden Refah Partisi Aksaray Belediye Başkan Adayı Salim İçli yaptığı açıklamada; KIYMETLİ KADINLARIMIZ,
Sizler bizim annelerimiz, kızlarımız, eşlerimiz, ablalarımız, iş arkadaşlarımızsınız. Ailemizin temel taşı, kültürümüzün taşıyıcısı ve nesillerimizin mimarısınız. Yıllardır ideolojik gruplar tarafından haklarınız sözde “savunulurken”, hayatın içerisinde oradan oraya sürükleniyor ve acımasızca sömürülüyorsunuz. Sizlerin hayatını kolaylaştıracak hizmetlere imza atmak, Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinde
olduğu gibi kadınları Allah’ın yeryüzündeki emaneti olarak gören Yeniden Refah Partisi’nin asli görevidir.
Şehrin yönetiminde kadınların söz sahibi olmasını teşvik edeceğiz. Yeniden Refahlı Belediyelerde ‘Kadın Meclisi’ kuracağız ve burada alınan kararları belediye meclisine taşıyacağız. Belediye yönetim birimlerinde karar alma mekanizmalarında kadın temsilini artıracağız. 29. Kadına şiddet sorunu, ‘Ahlaklı Belediyecilik’ şiarıyla yola çıkan Yeniden Refah Partisi’nin asla müsamaha göstermeyeceği bir konudur.
Kadına şiddetin takipçisi olacak ve önüne geçeceğiz. Kolluk kuvvetleri, sağlık birimleri, müftülükler ve muhtarlıklarla iş birliği yaparak aile dostu politikalarımız kapsamında kadına şiddete yönelik eğitim, farkındalık ve ıslah faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlarımız için ‘Tek Kapı’ uygulamasını hayata geçireceğiz. Kadınların cep telefonlarına indirebilecekleri bu uygulama ile kadına şiddet vakalarında sağlıkçıdan kolluk kuvvetine bütün birimler anında hareket
edecek. Teknolojik altyapısının güçlü, personelinin nitelikli olduğu bu sistemde, kadına şiddet vakalarına hızla müdahale edilecek ve şiddetin önüne geçilecek. Uygulamaya başvurmak zorunda kalan kadınlarımızın sonraki süreçlerinde de kendilerine barınma, psikolojik destek, iş bulma gibi konularda personelimiz tarafından yol gösterilecek.
Şiddete uğrayan ve gidecek yeri olmayan kadınlarımızı sokakların insafına terk etmeyeceğiz. Vatandaşa hizmetlerini insana merhamet şiarıyla gerçekleştiren Yeniden Refahlı Belediyeler olarak kuracağımız ‘Sıcak Yuva Merkezleri’nde ihtiyacı olan bütün kadınlarımız barınacak.
Bu merkezlerde kadınlarımızın beslenmeden giyime, sağlık hizmetinden psikolojik desteğe bütün ihtiyaçları karşılanacak ve onları hayata kazandırmak için gerekli adımlar atılacak.
Aile dostu politikalarımız çerçevesinde toplumda artan boşanmaların ve bu boşanmalardan kaynaklı haksızlıkların önünü alacak arabuluculuk sistemini hayata geçirmek önceliğimiz olacak. Yeniden Refahlı Belediyelerde kuracağımız ‘Arabuluculuk Merkezleri’nde kadınlarımız hukuki danışmanlık ve arabuluculuk hizmetinden faydalanacak. Boşanma aşamasındaki kadınlarımızın bu süreçlerinde sosyal, hukuki, ilmi, iktisadi her alandaki sorunlarının tek merkez ile irtibata geçerek çözmesini sağlayacağız. Haklarını koruyacak ve ailelerin dağılmasını önlemek için imkânlarımızı seferber edeceğiz.
Yeniden Refahlı Belediyelerin şehirlerinde yaşayan, eğitimde fırsat eşitliğine sahip olamayan, ihtiyacı olduğu halde elinde bir diploması olmadığı için çalışamayan kadınlarımızı kimseye muhtaç etmeyeceğiz.
Bir kenara itilmiş, ihtiyaçları görmezden gelinen kadınlarımızın elinden tutacağız. Oluşturacağımız evlerde, bakım ve ev hizmetleri gibi iş alanlarında profesyonelleşmelerini sağlayacağız. Kadınlarımız Meslek Edindirme Kurslarında hem vasıf kazanacak hem de hızlıca iş bulacak.
Eğitimlere fiziki katılım imkânı olmayan kadınlar için online eğitimleri yaygınlaştıracağız. Bu eğitimlerin yanı sıra tüm sektörlerde ve özellikle e-ticaret alanında kadın istihdamı ve girişimciliğini destekleyeceğiz.
Online eğitim sonucu sertifikalarını alan kadınlarımıza bu alanlarda evden çalışma imkânı sunacak ve ailelerinin ve şehirlerimizin ekonomisine katkıda bulunmalarını destekleyeceğiz.
33. Çocuklarını vatana, millete faydalı bir evlat olarak yetiştirmeye uğraşırken bir yandan da evinin ekonomisine katkı sağlamaya çalışan kadınlarımızın el emeklerine değer katacağız. Cefakâr kadınlarımızın el emeği, gayrete aşık Yeniden Refahlı Belediyelerin göz nurudur. Kadınlarımızın patikten oyaya, tarhanadan halıya el emeği üretimlerini teşvik edecek projeleri hayata geçireceğiz. Kuracağımız ‘Kadın Refah Kooperatifi’ ile ev kadınlarının el emeği ürünlerini markalaştıracak,
sırtlarındaki yükü hafifleteceğiz.
34. Ekonomik zorluk yaşayan ailelere belediyemizin yapacağı bütün sosyal yardımları ‘yuvayı dişi kuş yapar’ şiarından hareketle kadınlarımız üzerinden organize edeceğiz. Şehirlerimizdeki ailelere sağlayacağımız her türlü desteği direkt ailedeki kadınlara ulaştıracağız. Yeniden Refahlı Belediyelerin sınırlarında çocuklarının önüne sofra seremeyen kadın kalmayacak.
35. Özellikle büyükşehirlerde çalışan kadınlarımızın günümüzde en büyük sorunu çocuklarını emanet edecekleri güvenilir bir adres bulamamak. Yeniden Refahlı Belediyeler, çalışan annelerin kreş sorununu çözecek. Her mahalleye ‘Refah Çocuk Kreşi’ kuracağız. Kâr amacı gütmeyen, çok uygun fiyatlı, ihtiyaç sahiplerine ise ücretsiz bu kreşlerde çocuk bakımında, sağlığında ve eğitiminde liyakatli uzmanlarımız görev yapacak, annelerimiz gönül rahatlığıyla işine gidecek.
36. Artan enflasyon nedeniyle günümüzde üç çocuktan biri temel ihtiyaçları olan mama ve beze ulaşmakta zorlanıyor. Bu durum en çok anneleri yaralıyor. Yeniden Refahlı Belediyelerde, yeni doğan desteği kapsamında bebeklere mama ve çocuk bezini 12 ay ücretsiz sağlayacağız.
 Çalışan kadınlarımızın en büyük dertlerinden biri de çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri gereken günlerde iş yerlerinden izin almakta zorlanmaları. Şefkatli belediyecilik ilkesiyle hizmet veren Yeniden Refahlı Belediyeler, belediyede çalışan kadınlara doğum günü, okuma bayramı gibi özel günlerde ‘Anne Çocuk İzni’ verecek. Bu projemizle kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık yaparken, özel sektöre de örnek olacağız.
 Aile yaşamından iş hayatına günün ağır yükü en çok kadınlarımızın sırtında. Onca koşturmada yalnız bedenleri değil, ruhları da yoruluyor. Yeniden Refahlı Belediyelerde, kadınların hem psikolojik hem fiziksel destek alacağı ‘Kadın Refahı Sağlık Birimi’ kuracağız. Kadınlarımıza bu birimde yalnız psikolojik destek vermeyecek, özellikle erken teşhisin hayati önem taşıdığı kanser türleriyle mücadelede de yardımcı olacağız. Tedaviye erişim imkânı bulunmayan kadınlarımızın tedavi masraflarını üstleneceğiz. Psikolojik olarak yıpranmışlık hisseden kadınlarımıza ise terapi desteğinin yanı sıra belediyemizin meslek edinme kursları, sanat kursları gibi çalışmalarında öncelik tanıyacağız.
Yeniden Refahlı Belediyelerde, kırsal bölgedeki kadınlarımız ve kız çocuklarımız için bölgesel kültür ve sanat evleri açacağız. Bu evlerde bölgeye özel el sanatları, gastronomi, müzik, edebiyat gibi alanlardaki kültürel mirası kadınlarımızın öncülüğünde koruma altına alacağız. Kadınlarımızın bu alanlardaki üretimlerini destekleyecek, markalaştırarak kazanç sağlamalarına yönelik projeler hayata geçireceğiz.
Kız çocuklarımız için okul öncesi eğitim de dahil pozitif ayrımcılık sağlayacağız. Yeniden Refahlı Belediyeler, sınırlarındaki kız çocuklarının eğitimi için özel fon oluşturacak. Maddi sorunlar nedeniyle okula gidemeyen kız çocuklarını ‘Kız Çocukları Eğitim Fonu’ ile okutacağız. Okul öncesinden lise sona kadar ihtiyaç sahibi kız çocuklarımızın faydalanabileceği bu fonla, kadınlarımızda okuryazarlık oranını artıracağız. Kız çocuklarımızın eğitimde kamu kaynak ve hizmetlerinden
eşit haklarla faydalanmasını sağlayacak, okullaşma oranlarını ve eğitimde sürdürülebilirliklerini artıracağız.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021