SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Yeni Yıl Öncesi Zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü Ekipleri Denetim Yaptı

Yeni Yıl Öncesi Zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü Ekipleri Denetim Yaptı

A - +

Ana Manşet - 30.12.2023 - 11:26

Yeni Yıl Öncesi Zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü Ekipleri Denetim Yaptı

Yaklaşan yeni yıl öncesinde işyerlerini sıkı denetime alan ekipler, yapılan denetimlerde satışa sunulan ürünlerin üretim, son kullanma tarihlerini ve faaliyet belgelerini kontrol etti.

Aksaray Belediyesi zabıta ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte zincir marketler başta olmak üzere birçok işletmede incelemelerde bulundular.

 

Zabıta Ekipleri, Aksaray genelindeki birçok markette satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yaptılar. Yapılan inceleme sonucunda gerekli cezai işlem ve gerekli uyarılar yapıldı.

 

Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı.

Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiğinde rapor tutularak, Ticaret Bakanlığı’nın ilgili birimlerine gönderiliyor.

 

Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamada vatandaşların yeni yıla huzurlu ve sağlıklı bir ortamda girebilmesi için denetimlerin il genelinde devam edeceği bilgisine yer verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021