SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Vali ve Rektör Öğrencilerle Yeni Dönemi Kutladı

Vali ve Rektör Öğrencilerle Yeni Dönemi Kutladı

A - +

Ana Manşet - 17.10.2023 - 19:47

Vali ve Rektör Öğrencilerle Yeni Dönemi Kutladı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle bir araya geldi. Programda, yeni akademik dönem için bir kutlama pastası kesildi ve öğrencilerin beklentileri hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, düzenlenen etkinlikte, üniversite yılları ve şehir etkileşimi bağlamında kısa bir konuşma yaptı. Kendi öğrencilik dönemleriyle kıyaslandığında bugün yurtların verdiği hizmetlerin ve olanakların çok daha iyi seviyede olduğundan söz eden Prof. Arıbaş, “Sizler, bizlerin dönemine kıyasla çok daha iyi şartlarda barınıyor ve okuyorsunuz. İnşallah çok daha iyi yerlere geleceksiniz ve ülkenize daha iyi hizmetler yapacaksınız. Sizlerden sonra gelenler de sizlerden daha iyi şartlarda olacaklar. Hepimiz bulunduğumuz yerlerde en iyi işleri yapmak için çaba sarf edeceğiz” dedi. Yurtların, kimi zaman, aynı donatıların çok fazla insan tarafından paylaşılması gerekçesiyle alışılması zor yerler gibi değerlendirildiğini ancak bireye büyük artılar sağladığını dile getiren Arıbaş, “Yurtlar farklı kültürlerden ve şehirlerden gelen, farklı disiplinlerde eğitim gören öğrencilerin bir araya geldiği, fikir alışverişlerinin olduğu, kültürel etkileşimin sağlandığı, yeni insanların tanındığı yerlerdir. Bu, büyük bir zenginliktir. Çoğuz zaman yurtlar, ev ortamına göre ders çalışmak için daha idealdir. Elbette bir takım problemler de yaşayabilirsiniz. Biz, tüm sorunları çözmek için her an yanınızda olacağız” dedi. Arıbaş, konuşmasının son bölümünde üniversite yıllarının sadece derslerden ibaret olmadığını belirtti ve şunları söyledi: “Hayat sadece ders çalışmaktan ibaret değil. İnsan gezerken de dostlarıyla sohbet ederken de öğrenir. Aksaray çok özel bir şehir ve gezilebilecek çok yeri var. Bu şehri keşfedin…” Programda, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise Aksaray’ı anlattı ve özellikle tarihi yerlerin mutlaka görülmesi gerektiğini belirtti.

Öğrencilerle birlikte akşam yemeği yenilmesi, yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlanan pastanın kesilmesi ve öğrencilerin sorunlarının dinlenilmesinin ardından program tamamlandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021