SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Vali Kumbuzoğlu, uyuşturucuyla mücadelede kararlıyız

Vali Kumbuzoğlu, uyuşturucuyla mücadelede kararlıyız

A - +

Ana Manşet - 08.09.2023 - 19:28

Vali Kumbuzoğlu, uyuşturucuyla mücadelede kararlıyız

Aksaray Valiliği tarafından Aksaray Kültür Merkezinde “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele” toplantısı yapıldı. Kültür merkezinde yapılan toplantı Aksaray Valisi Kumbuzoğlu başkanlığında yönetildi.

Toplantıya, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkan Vekili Hıfsı Peker, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve güvenlik güçleri katıldı.

“Tavizimiz asla olmayacak”

Gerçekleşen toplantıda uyuşturucu madde bağlılığının gençleri etki altına almaması için verilen mücadelede okul ile veli arasında kurulacak olan bağ ve işbirliği vurgulandı.  Vali Kumbuzoğlu, uyuşturucuya karşı herhangi bir tavizin olmayacağına dikkat çekerek; “Formüller ve adımlarımız çok net olacak. Tavizimiz asla olmayacak. Bu kararlılığı göstermek için yan yanayız” dedi.

Aile hukuku içerisinde teorilerinin paylaşılmasını gerektiği belirten Vali Kumbuzoğlu; “Ailemiz çocuklarını bizlere öğretmenlerimize ediyor. Bunun vicdani sorumluluğunu öğretmenlerimiz alıyor. Bizler direkt olarak sorumluyuz. Aile hukuku içerisinde teorilerimizi paylaşalım diyerek bugün bir aradayız. Bizler hepimiz bir aileyiz. Uyuşturucu konusunda bir artış söz konusu. Gençlerimiz, uyuşturucunun ne olduğunu anlamadan bu işe kendilerini kaptırıyorlar ve zamanla bağımlı hale geliyorlar. Uyuşturucunun bambaşka boyutları var. Uyuşturucu ilk alındığı zaman, alan kişi dinç oluyor. Çocuklarımız, bu şekilde kandırılıyor. Çocuklarımıza uyuşturucu iyiymiş gibi lanse ediliyor. Alan kişi zamanla dozajı artırmak zorunda kalıyor. Bu tehlikeleri kendi aramızda paylaşalım diyerek bugün bu toplantıyı yapmak istedik. Daha çok bir araya gelerek bu konuyu konuşacağız. Güvenlik birimlerimizle bu konuda sürekli birlikte olacağız. Ortak bir paylaşım noktası oluşturup kendi aramızda önerilerimizi vereceğiz. Ben bu işin bizzat takipçisi olacağım.” dedi.

Okul ve aile arasında birliktelik olması gerektiğini belirten Vali Kumbuzoğlu; “Narkotik sorunların başında anneyle iletişim kuracağız. Evladımızın, annesine babasına dokunmazsak adım atamayız. Sizler, öğretmenler olarak sadece çocuklara ders veren değil, annesi babası her şeyisiniz.” şeklinde konuştu.

“Formüller ve Adımlarımız Çok Net Olacak”

Yapılan toplantının formalite icabı bir toplantı olmadığını ifade eden Vali Kumbuzoğlu, “Çocuklarımızın okulların etrafında kimlerle konuştuğuna dikkat etmeliyiz. Özellikle okul çevrelerinde bulunan kafeler ve kafeteryalar çok önemli. Bu konuda Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş hocamızdan da bilimsel yardım alacağız. Formüller ve adımlarımız çok net olacak. Tavizimiz asla olmayacak. Bu kararlılığı göstermek için yan yanayız. Bu çaresizliği yaşayan anne babalar, bizler olabilirdik, sizler olabilirdiniz. Ben, ‘Evladımı tutuklayın, cezaevine gönderin. Yeter ki uyuşturucu şebekelerinin elinden kurtulsun.’ diyen anneler gördüm. Bir anne için bunu söylemek çok zor. Bizim buna bir dur dememiz gerekiyor. Bu ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur.” dedi.

“Nefes Almadan Mücadeleye Devam Ediyoruz”

Tehlikenin çok büyük olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, uyuşturucuya gençlerin öncelikle bedava sunum şeklinde alıştırıldığını, daha sonra da yavaş yavaş fiyatın yükseltildiğini söyleyerek, “Zamanla etken madde gençlerimizi kesmez hale geliyor. Daha ağır etken maddeyi arama süreci de hırsızlık, yağma, kasten yaralama gibi suçları beraberinde getiriyor. Uyuşturucu kullanımın, dalgınlık, yüzünde zayıflama gibi belirtilerine çok dikkat etmeliyiz. Özellikle anne babası ayrı olan, öksüz yetim ve gelir grubu düşük çocuklarımız risk grubunda yer alıyor. Bizler bunu önlemek istiyoruz. Öğretmenlerimizin gözlemleri çok kıymetli. Bizler nefes almadan mücadeleye devam ediyoruz. Önleme noktasında gayretimiz var. Anne baba olarak bu işe mesleklerden üstte bakalım. Rehber hocalarımızın gözlemleri çok kıymetli. Tehlike çok büyük. Uyuşturucu kullanımını yüzde 50 azalttık. Bizler, gençlerimize nereden temin ettiklerini sorduğumuzda söylemiyorlar. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var. İnanın, dağları taşları devirircesine bir mücadelemiz var. Önleyelim, azaltalım ve bitirelim istiyoruz.” dedi.

Milli eğitim bakanlığı aile birliği kurulumu topluma yayılma noktasında önemli olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir; “Neden Milli eğitim bakanlığı önemli çünkü sizlerin bu alandaki özellikle rehber hocamızın eğitimi onların getirisindeki birikim çok kıymetli aile birliği kurulumu üzerinden topluma yayılma noktasında çok önemli kalıyor. Biz burada jandarma, emniyetimizle üç yıldır amansız bir mücadele veriyoruz. Bir gün bile bilmiyorum ki burada teknik takibi şüphelilerin konumlarının belirlenmesi özelikle bir iş bu şu mutluluğu yaşıyoruz ki özellikle çocuklarda yüzde 50 oranında bir azalış bu getiri biz bunu tek başımıza sağlayamıyoruz. Mutlaka desteğe ihtiyacımız var. Bize uyuşturucu satan veya bununla işgal eden bilmelerine rağmen söylemiyorlar. En büyük zorlandığımız nokta bu söylenmediği zaman biz dağları taşları devirircesine mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Biz bu desteği aldığımızda tamamen tüm imkana sahip olacağız. Zaten dediğim gibi ek hedefimiz önce önleyelim daha sonra azaltalım ve bitirelim” şeklinde konuştu.

Son 3 yılda 255 olay 479 şüphelinin uyuşturucu kullandığı ifade den Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir; “Bu noktada bunu sağlamak için gece gündüz verdiğimiz mücadele sizin bize desteğiniz ve bilinçli bireyler yetiştirmeniz bize yönlendirmemiz jandarmamız emniyetimiz ben savcı arkadaşlarım herkes bu konuda kafa yoruyor. Son 3 yılda jandarma bölgesinde 255 olay 479 şüpheli uyuşturucu madde kullandılar. Emniyet sahasında 3 bini bulacak 200 olayda 2 bin 400 şüpheli uyuşturucu madde kullanmaktan işlem gördü. Bu ciddi bir rakam bu işin içinde çocuklarda var. Aksaray için çok ciddi bir durum, 53 projelik çalışma 586 uyuşturucu madde ticaretinde tutuklama sayımız. Bu bizim mücadelemizin ne kadar keskin ve iş tutmaksızın devam edeceğinin göstergedir. Biz önlemek ve bitirmek istiyoruz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021