SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Hamza Aydoğdu Sultanhanı İlçesini ziyaret etti

Vali Hamza Aydoğdu Sultanhanı İlçesini ziyaret etti

A - +

Aksaray Haberleri - 01.07.2020 - 12:09

Vali Hamza Aydoğdu Sultanhanı İlçesini ziyaret etti

Vali Hamza Aydoğdu incelemelerde bulunmak üzere Sultanhanı İlçesine ziyarette etti.

İlk olarak İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Aydoğdu İlçenin genel durumu ve yürütülen hizmetlerle ilgili Kaymakam Murat Karasu, Belediye Başkanı Fahri Solak’tan bilgi aldı.

İpekyolu üzerindeki en büyük kervansaray konumunda bulunan Selçuklu döneminin önemli eserleri arasında yer alan Sultanhanı Kervansarayında incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu; restorasyonu tamamlanan ve turistlerin önemli duraklarından olan han ile ilgili bilgi alarak bölgeye daha çok turist gelmesini sağlayacak projeler ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Tarihi halıların restorasyonu ile ünlü İlçede ziyaret ettiği halı restorasyon atölyesinde yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi alan Vali Aydoğdu dünyanın bir çok ülkesinde bulunan sarayların tarihi halılarının beldede restore edilmesinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Vali Hamza Aydoğdu Sultanhanı İlçesi ziyaretinde ilçede yaşayan Kore Gazisi 89 yaşındaki Ömer Oymak’ı evinde ziyaret etti. Gazi Oymak ve ailesi ile bir süre görüşen Vali Aydoğdu Gazi Oymak’a her zaman yanlarında olacaklarını belirterek sağlıklı bir ömür geçirmesi dileğinde bulundu.

-Tamamlandığında dünyanın önemli projeleri arasında olacak

Vali Hamza Aydoğdu Sultanhanı İlçesi ziyaretinde BOTAŞ tarafından 2011 yılında yapımına başlanan Sultanhanı Yer altı Doğalgaz Depolama Projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

2011 yılında yapımına başlanan Sultanhanı Yer altı Doğalgaz Depolama Projesi genişletme çalışmaları ile birlikte 5,4 milyar Sm3 depolama ve 80 milyon Sm3 günlük geri üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu projenin tamamlandığında dünyanın sayılı projeleri arasında yer alacağını ifade etti. Vali Aydoğdu yaptığı açıklamada; “2 etaptan oluşan proje tamamlandığında Türkiye’de ki doğalgaz üretiminin günlük yüzde 30’unu karşılamış olacak. Silivri ile birlikte günlük yüzde 60’ını karşılamış olacak. Burada yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu. Bu tesisin burada olması Sultanhanı ve Aksaray açısından inanılmaz bir katma değer sağlıyor”dedi.

120 km uzaklıktaki Hirfanlı barajından borularla taşınan tatlı suyun Sultanhanı Yeralta Doğalgaz Depolama alanına geldiğini belirten Vali Aydoğdu: “Kavernalar (mağara) da kullanılan su tuzluluk oranı kontrolden geçirilerek tekrar tuz gölüne bırakılıyor. Tuz gölünün tartışmalı olan su kaybını da gidermiş oluyoruz. Yapılan incelemelerde flamingo sayısının arttığı yapılan incelemelerde gözlemleniyor. Buradaki çalışmaların doğaya insanlara, filamingolara hiçbir zararının olmadığını görüyoruz. Tesisler tamamlandığında Hirfanlı barajından gelen iki hat bölgede tarımsal sulama suyu için kullanılacak”

Vali Hamza Aydoğdu’nun Sultanhanı İlçe ziyaretinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’da hazır bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021