SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Tütmeyen Baca Kalmasın

Tütmeyen Baca Kalmasın

A - +

Ana Manşet - 13.02.2024 - 10:45

Tütmeyen Baca Kalmasın

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği kışın zor şartlarında imkânı olmayan ailelere yardım ulaştırmaya devam ediyor.

ÖNCE SOSYAL İNCELEME

İl İçi Yardım hakkında bilgi veren Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, merkez ve ilçelerde derneğimize yapılan yardım taleplerinin en kısa zamanda incelenip, rapor haline getirildiğini ve aciliyet durumuna göre sınıflandırılmış listelere kaydedildiğini söyledi. Acil yardım bekleyen aileler sırayla ziyaret edilip, ihtiyaç durumlarına göre kıyafet, soba, yakacak, ev eşyası, gıda, adak, akika, şükür kurbanı eti gibi yardımların ulaştırıldığını beliritti.

Korkmaz hayırseverlerin veya ihtiyaç sahiplerinin doğrudan veya sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşabildiklerini kaydetti. Gündemdeki yardım projelerinin basın veya sosyal medya araçlarından Aksaray geneline duyurulduğunu belirten Korkmaz, hayırseverlerin kendilerine başvurarak veya dernek hesabına havale/eft yaparak, ilgilendikleri projeye destek verdiklerini söyledi. Ayrıca eşya yardımında bulunmak isteyen hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü olarak ihtiyaçların karşılandığını belirtti.

FIKIH KURALLARINA RİAYET

İHH olarak bağışların değerlendirilmesinde fıkhi hükümlere göre hareket edildiğini, yani bağışçının talebi doğrultusunda yardımların yapıldığını belirten İHH Başkanı Korkmaz, bir örnekle konuyu izah etti: “Hayırsever, örneğin; bağışını ihtiyaç sahibi yaşlılar için değerlendirilmesini istediğinde, başka yaş gruplarının dışında, sadece yaşlı insanlara yönelik hareket edilir. Zekat olarak belirttiğinde, zekatın verilebileceği kişiler dikkate alınır. Bağışlar banka hesabına havale/EFT veya makbuz karşılığı kabul edilir ” İfadelerini kullandı.

DAĞITIMDA ADALET

İhtiyaç sahiplerinin sosyal incelemeleri yapıldıktan sonra aciliyet durumlarına göre yeşil, mavi, kırmızı olarak üç kategori halinde yardım otomasyon sisteminde isimlerinin kaydedildiğini belirten İHH Başkanı Korkmaz, yardımların dağıtımında çok hassas ve adil hareket etmeye özen gösterdiklerini vurguladı. İhtiyaç sahiplerini sisteme kaydettiklerini, bu yolla aileye verilen yardımların sistemde görüldüğünü ve sehven aynı aileye tekrar yardım yapılmadığını ve Aksaray genelinde 2500 haneye yardım ulaştırıldığını dile getirdi.

KAMU KURUMLARIYLA BAŞARILI İŞ BİRLİĞİ

Aksaray merkez ve ilçelerde başta yetimler ve engelliler olmak üzere yardım bekleyen insanlar için kamu kurumları ile oldukça uyumlu bir iş birliğinde olduklarını kaydeden İHH Başkanı Korkmaz, bu uyumun Aksaray’ın hayrına birçok hayırlı

gelişmelere vesile olduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yetim Projesi, AFAD ile profesyonel arama kurtarma gönüllüleri eğitimi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ortak projeler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yetimlere yönelik projeler, seminerler vb etkinliklerle kamu yararına kayda değer çalışmaların yapıldığı belirtildi.

ŞEFFAFLIK VE RAPOR

Siz kadirşinas bağışçılarımızın talimatı ile ulaşan yardımların yerini bulduğunu göstermek amacıyla, ihtiyaç sahibi insanların yüzlerinin görülmemesine azami özen gösterilerek fotoğraflayıp teslim edildiğini, bunu şeffaflık ilkesi gereğince İHH AKSARAY sosyal medya araçlarında paylaşarak, bağışçıya rapor ettiklerini belirten Korkmaz, amaçlarının tıpkı asrı saadette olduğu gibi insanların huzurlu ve sağlıklı bir hayat yaşamalarına yardımcı olmak olduğunu sözlerine ekledi.

İYİLİĞE DEVAM

Her kesimden kalabalık bir gönüllü grubu ile çalıştıklarını sözlerine ekleyen Korkmaz: “Biz ihtiyacı ve ihtiyaç sahiplerini tespit eder, durumu halkımızla paylaşırız, dileyen hayırseverler de bizimle irtibat kurar ve yardım yerine ulaşır. İyilik hikayemiz özetle bu şekildedir ” dedi.

“Kış münasebeti ile Aksaray genelinde birçok aileye kömür, odun, soba gibi yardımların yapıyoruz. Ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda ailelere buzdolabı, ev eşyası, çamaşır makinesi, yatak vb eşyaların ulaştırıyoruz. İl içinde yardımlarımız devam ederken Gazze ve Suriye yardım çalışmalarımız da devam etmektedir.

Bu ramazan ayında Yemen’de iftar, zekât, fitre ve gıda kolisi dağıtım projemiz vardır. Bu konuda kadirşinas halkımızın desteğinin bekliyoruz. Yapılan yardımları mazlum ve mağdur Yemen halkına dağıtmak ve dağıtımlara yerinde şahitlik etmek üzere Yemen’e bir gönüllü göndermeyi planlıyoruz, dedi.

Siyasi görüş, din, dil, mezhep gözetmeksizin ihtiyaç sahibi olması dikkate alınarak Aksaray’ın her köşesine yardım götürdüklerini belirten Korkmaz, yardım eden insanların da farklı görüş veya kesimlerden olmasının İHH’ ya olan güvenin bir tezahürü olarak yorumlandığını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

İHH Başkanı Korkmaz, “İyilik her zaman her yerde, iyilikte izi olan herkese ayrı ayrı teşekkür ve dua ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021