
ANKARA-BHA
İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen “Fintech Bridge: Spain & Türkiye 2026” etkinliği, iki ülkenin teknoloji ve finans ekosistemlerini bir araya getirdi.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Madrid Ticaret Odası iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, kamu ve özel sektör temsilcileri FinTech alanındaki mevcut trendleri, yatırım fırsatlarını ve gelecekteki ortaklık imkanlarını değerlendirdi.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, konuşmasında Türkiye’nin genç nüfusu, stratejik konumu ve gelişen teknoloji altyapısıyla yatırımcılar için cazip bir merkez haline geldiğini vurguladı. Dağlıoğlu, Türkiye’nin 2003 yılından bu yana 290 milyar dolara ulaşan uluslararası yatırım çektiğini belirterek, hayata geçirilen reformların güçlü ve dayanıklı bir yatırım ekosistemi oluşturduğunu ifade etti.
Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci ise dünyanın tarihi bir dönüşüm sürecinden geçtiğini belirterek, dijitalleşme ve yeni teknolojiler alanında Türkiye ile İspanya’nın önünde önemli fırsatlar bulunduğunu söyledi. Madrid Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Elsa Salvadores de iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın giderek güçlendiğini ifade ederek, bankacılık, tekstil ve otomotiv sektörlerinde güçlü olan ticari ilişkilerin yeni teknolojilerle daha da ileri taşınacağını dile getirdi.
Etkinlikte söz alan İspanya İhracat ve Yatırım Ajansı (ICEX) Üst Düzey Yöneticisi Elisa Carbonell Martin, Türkiye’nin finansal teknoloji alanında dikkat çekici bir performans sergilediğini vurguladı.
BBVA Üst Düzey Yöneticisi Onur Genç ile Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle de dijitalleşme, yapay zeka ve teknolojinin bankacılık sektörünün geleceğinde belirleyici rol oynadığını ifade ederek, iki ülke arasında FinTech alanındaki iş birliğinin artırılması gerektiği mesajını verdi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
13 Nisan 2026 Malatya’da zirai don riskine karşı sahada yoğun mesai
13 Nisan 2026 Yeni haftada hava ısınıyor: Yağışlar yurdu terk ediyor
13 Nisan 2026 Sivas’ta korkutan kaza: 4’ü futbolcu 6 yaralı
13 Nisan 2026 Malatya’da “Yönetici Liderlik Eğitim Programı” başladı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
