SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Türk Metal Sendikası Sözleşme Taslağı Açıklandı

Türk Metal Sendikası Sözleşme Taslağı Açıklandı

A - +

Ana Manşet - 06.09.2023 - 18:47

Türk Metal Sendikası Sözleşme Taslağı Açıklandı

Türk Metal Sendikası Aksaray 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir ; 2023 -2025 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmemizde , Türkiye geneli yaklaşık 150 bin üyemizi ilgilendiren , Cumhuriyetimizin 100. yılında “ Cumhuriyet Sözleşmesi “ ne başlıyoruz .

Evet , Cumhuriyetimizin 100. yılında “ Cumhuriyet Sözleşmesi “ ne başlıyoruz . Her kademesinde üyelerimizin emeği olan , 2023-2025 yıllarını kapsayan MESS grup sözleşme taslağımızı tüm Türkiye de olduğu gibi Aksaray da da işyerlerimizde üyelerimizle paylaştık , hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Vermiş olduğumuz teklife gelince ,

Birinci altı ay için , çekme zammı olarak 65 lira saatlik ücretinin altında olan üyelerimizin saat ücretini ilk önce 65 TL’ye çekeceğiz. Bunun üzerine , Yüzdesel olarak herkes için %80 zam istiyoruz . Daha sonra ise , üyelerimizin işyerlerinde vermiş oldukları emeğin karşılığı olarak her kıdem yılı için üyelerimize her yıla 3 TL zam istiyoruz .

Bu taslağımızı birinci altı ay için teklif ediyoruz . Sosyal haklarımıza birinci yıl için %150 lik bir zam teklif ediyoruz. İlk altı ay için toplamda %119,05 oranında bir talebimiz oldu. Bu oran kişiye göre değişmekte olup % 180 oranına kadar çıkmaktadır.

Ücret zammında ; İkinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de enflasyon artı %5 teklifimiz var. Sosyal haklarımızda 2. Yıl için ise enflasyon artı % 10 teklifimiz var .

Bunun haricinde , yaşadığımız ekonomik sıkıntılardan dolayı sözleşmemizden kaynaklanacak toplu paramıza istinaden , Toplu Sözleşmemiz imzalanana kadar 1 Eylül’den geçerli olmak üzere her ay için 5000 TL teklifimiz var.

Günümüz ekonomik koşullarında biz emekçiler olarak Pazar da , çarşıda her yerde krizdeyiz .Sadece bizler krizdeyiz .

Bizler bu taslağımızı üyelerimizden gelen talepler , günümüz ekonomik şartları ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ın TUİK enflasyon rakamları ile masaya oturmayacağız beyanı üzerine hazırlamış ve sonuç olarak işte enflasyon rakamlarının 4 – 5 katı ile masaya oturuyoruz .

Genel Başkanımızın çizdiği yolda sonuna kadar mücadele ederek taslağımıza sahip çıkıp ,her dönem olduğu gibi bu dönemde de Türkiye nin en iyi sözleşmesini , Cumhuriyet Sözleşmesini imzalayacağız .

Tüm Metal Emekçisi üyelerimize ve teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun .

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021