SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » “Turizm konusunda özel sektör devreye girmeli’

“Turizm konusunda özel sektör devreye girmeli’

A - +

Aksaray Haberleri - 16.04.2015 - 15:26

“Turizm konusunda özel sektör devreye girmeli’

15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Aksaray’ın önemli turizm merkezlerinden Güzelyurt İlçesi Kent Meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan Turizm Haftası kutlama töreninde Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Meydanda Güzelyurt ve Gülağaç İlçeleri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin geleneksel el sanatları sergisi açıldı.

Turizm Haftası açılış programına katılan Aksaray Valisi Şeref Ataklı yaptığı konuşmasında, Aksaray’ın turizm potansiyeline sahip bir olduğunu ancak bundan yeteri kadar yararlanamadığını söyledi.

Turizm konusunda özel sektörün devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ataklı, ‘Her şey devlet yatırımları ile sonuçlandırılmıyor. Devletin bir desteği olacak ancak özel sektöründe yatırıma dönük çalışmalar yapması gerekiyor. Biz özel sektörün turizm sektöründe yapacağı yatırımları maddi manevi her şekilde destekleriz. Bu konuya özel sektörün ilgi duymasını bekliyor, istiyorum’ dedi.

Turizm faaliyetlerinin sadece kurum kuruluşların yaptığı faaliyetler olmadığını ifade eden Vali Ataklı konuşmasını şöyle sürdü: ‘Hasandağı kayak merkezi, Ihlara Vadisinde düzenleme çalışmaları, hediyelik eşya üretim ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Sahip olduğumuz değerleri turizme en etkin şekilde kazandırmak, tarım -hayvancılık sanayi ile beraber üçüncü ayak olarak turizmi etkin olarak vatandaşların istifadesine sunmak istiyoruz. Turizm zihniyetini herkesin edinmesi gerekiyor. Bu zihniyet olmazsa biz bakarız, o bakar karşılıklı bakışırız. Bu konuda hep bir araya gelerek bir sinerji oluşturmamız gerekiyor’ dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’da konuşmasında her yıl düzenlenen Turizm Haftası kutlamalarının çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi. Aksaray’ın Kapadokya bölgesi içerisinde turizm değerleri kültürel özellikleri ile potansiyeli yüksek olan bir il olduğunu 2014 yılında Aksaray’ı bölge içerisinde 1 milyon bin 76 turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Güzelyurt, Ihlara, Manastır Vadisi, Saratlı Yeraltı Şehri, Sultanhanı Kervansarayı gibi ziyaret noktalarında bu sayıya ulaşıldığını belirten Doğan konaklama konusunda yatırımlarında artış gösterdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Turizm Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterisi ve Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Nilgün Kızılcı’nın konseri ile devam etti. Büyük beğeni alan gösteriler ilgiyle izlenirken gösteriler sonunda Güzelyurt ve Gülağaç İlçeleri Halk Eğitim Merkezlerinin El Sanatları Sergisinin de açılışının yapıldı.

Programa İlçe kaymakamları, belediye başkanları kamu kurumları müdürleri öğrenciler ve çoksayıda vatandaş katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021