SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Turizm Eylem Planı Hazırlanıyor

Turizm Eylem Planı Hazırlanıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 08.08.2015 - 14:14

Turizm Eylem Planı Hazırlanıyor

-Vali Ataklı: ‘Turizmde ne yapılması gerekiyorsa hazırlanacak plana göre hareket edilecek’

Aksaray Valisi Şeref Ataklı turizmin Aksaray’ın önemli potansiyel taşıyan bir alanı olduğunu belirterek bu alandan daha çok yararlanmak için ‘Turizm Eylem Planı’ hazırlanacağını söyledi.

Aksaray’ın Kapadokya’nın temel özelliklerini taşıyan yaklaşık 8 bin yıllık tarihi geçmişi ile önemli medeniyetlerin izlerinin görüldüğü bir yer olduğunu belirten Vali Ataklı ‘Gelinen noktada Aksaray’ın turizmden yeterince yararlanamadığını, potansiyelini turizme arz edemediğini görüyoruz. Aksaray bu önemli tarihi ve kültürel zenginliğini turizmde çok daha iyi kullanabilir.’ dedi.

Turizm eylem planı rehberlik yapacak

Aksaray’ın turizm yönünden gelişmesi için öncelikler belirlenerek turizm eylem planı hazırlandığını belirten Vali Ataklı; ‘’ Bu plan bize rehberlik yapacak. Bu plan doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Turizm alanında nasıl hareket edeceksek bu planda en ayrıntısına kadar yer bulacak bunu uygulayacağız’ dedi.

Hazırlık çalışmaları devam eden ‘Turizm Eylem ’planı hakkında açıklamada bulunan Vali Ataklı; “ Ihlara Vadisi gezi alanlarının iyileştirilmesi, gezi tur şeklinde alanların oluşturulması için alan tespiti çalışmalar var. Hasandağı Aksaray’ın simgesel önemli bir değeri ancak önemli çalışmalar yapılamamış 1995 yılında turizm merkezi ilan edilmiş çalışmalar başlanmış ama daha aktif hale getirilememiş, ulaşım imkânları iyileştirmek için proje hazırlıyoruz. Altyapı ile ilgili yenileme çalışmalarımız olacak. Otel aktif hale getirmek istiyoruz. Hasandağı turizme kazandırılması gereken önemli imkânlara sahip, teleski- telesiyej kurulması konusunda proje çalışmaları yapılıyor. Biz özellikle Hasandağı’nda bir tutunmak istiyoruz. Günübirlik gelip gitme durumunu kalıcı hale getirmek istiyoruz. Faaliyetleri arttırma ortamı oluşturacağız. Zaman içinde tesisler geliştirilecek. Yine Ziga termal alanlarında yeni sondajlar yapılacak. Bölgede daha sıcak su kaynağı arayışımız var. Termal turizm için bölgeye yatırımcı davet etmek istiyoruz. Bunun için bölgede imar çalışması yapıyoruz’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021