SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Güncel Haber » Toprak’ın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü mesajı

Toprak’ın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü mesajı

A - +

Güncel Haber - 17.03.2021 - 19:16

Toprak’ın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü mesajı

Aksaray Barosu Başkanı Av. Ramazan Erhan TOPRAK 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106.Yıldönümü ve Şehitler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Baro Başkanı TOPRAK mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan, Büyük Türk Ulusuna Mustafa Kemal ATATÜRK gibi dahi bir lideri ve komutanı hediye eden, ecdadımızın uyanış ve şahlanışının tetikleyicisi, dönemin modern silah teçhizatına sahip düşmana karşı Mehmetçiğin iman ve cesaretiyle kahramanlık destanı yazdığı Çanakkale Zaferinin 106.yıldönümü kutlu olsun.

 

Türk’ün esarete asla boyun eğmeyeceğini ve yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim, karar ve iradesini aynı zamanda tevazu sahibi oluşunu ve barışa, dostluğa ne kadar ehemmiyet verdiğini Çanakkale zaferi bizlere göstermektedir.

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Çanakkale savaşı kazanıldıktan sonra “Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlâtlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır.” sözü ile 252 bin müttefik asker ve 250 bin şehidimizin meftun bulunduğu kutsal vatan topraklarımızın barışa adanmış topraklar olduğunu, yurtta barış dünyada barış ilkesinin tezahürünü gözler önüne sermiştir.

 

Maneviyatın maddiyatı yerle yeksan ettiği Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal’in göğsüne gelen şarapnel’in saatine isabet edişi, Seyit Onbaşının 250 kiloluk top mermisini kaldırışı, Üsteğmen Hasan’ın izinli olduğu halde askerlerini bırakmayıp şehit oluşu, Bigalı Mehmet Çavuş’un düşmanı taş ve kazma ile püskürtmesi, Nezahat Onbaşının (BAYSEL) ben babamın yanında ölmeye gidiyorum diyerek askere şevk ve cesaret vermesi, Mücahide Hatice Hanım’ın şarapnel ve kurşunlarla dokuz yerinden yaralanması, Halide Onbaşı’nın ( Halide Edip Adıvar) işgale karşı çıkılması, birlik olunması yönündeki sloganları, Erzurumlu Kara Fatma cephe gerisinde kadınlardan oluşan birliği kumanda etmesi, Şerife bacının donarak ölmesi gibi birçok olay, insanlık dersleri ve kahramanlıklar bizlere gösteriyor ki kutsal vatan toprağı için necip milletimiz kadını erkeği, genci ihtiyarı, zengini fakiri, daha nice isimsiz kahramanların fedakarlıkları ile topyekün bir mücadele vermiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 106 yıl önce kazanılan zaferde, vatan toprağının her köşesinden Çanakkale’ye akın eden, gözünü kırpmadan ölüme giderken ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021