SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği Ödemeleri.

Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği Ödemeleri.

A - +

Yerel Haberler - 23.07.2022 - 8:56

Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği Ödemeleri.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlü Ali KILIÇ; 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere destekleme ödemesi yapılması amacıyla hazırlanan “Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteğine İlişkin 5802 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” 21/07/2022 tarih ve 31899 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere yapılacak Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Bu Kapsamda;

-2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO’ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere, buğday ürünü için kilogram başına 1 TL., arpa ürünü için kilogram başına 0,50 TL. Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi olarak ödenecektir.

-2022 yılında üretilerek satışı yapılan desteğe esas ürünlere, tarımsal veriler ve Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeline göre belirlenen verim değerlerinin maksimum iki katına kadar ve alım satım belgesinde yer alan miktar esas alınarak destekleme ödemesi yapılacaktır.

-Bu desteklemeden yararlanan üreticiler, destekleme uygulamalarında belirtilen şartları sağlamaları halinde Bakanlık tarafından 2022 üretim yılında verilecek diğer desteklerden de faydalandırılacaktır.

-Bu destekleme uygulamasında, 06/06/2022 ile 01/09/2022 tarihleri arasında TMO’ya ürün satışlarını gösteren alım satım belgeleri dikkate alınacaktır. TMO dışındaki diğer gerçek/tüzel kişilere yapılan satışlara ilişkin düzenlenen alım satım belgeleri kabul edilmeyecektir.

-Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin 16/09/2022 tarihi mesai bitimine kadar ÇKS’de kayıtlı oldukları İl/İlçe müdürlüklerine dilekçe ve alım satım belgeleri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

Çiftçilerimizin ürünlerinin bol ve kazançlarının bereketli olması dileğiyle, ilgili tüm çiftçilerimize ilanen duyurulur.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021