SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Toplama Ayırma Tesisi ve 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi Bakan Kurum Tarafından açılıyor

Toplama Ayırma Tesisi ve 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi Bakan Kurum Tarafından açılıyor

A - +

Ana Manşet - 09.09.2022 - 10:11

Toplama Ayırma Tesisi ve 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi Bakan Kurum Tarafından açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Aksaray Belediyesi’nin sürdürülebilir kalkınma ilkeleri ve sıfır atık yönetim eylem planı çerçevesinde projelendirdiği Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek.

Aksaray Belediyesi’nin Hacılar Harmanı Mahallesinde projelendirdiği yaklaşık 5 milyon yatırım bedeline sahip Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi 09.09.2022 Cuma günü saat 14.30 açılıyor.

İklim Değişikliği ve Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum katılımı ile açılan Toplama Ayırma Tesisi, geri dönüşebilen cam, kâğıt, plastik, metal gibi atıkları tekrar ekonomiye kazandırılmasına imkân sağlayacak hemde çevre kirliğini ciddi manada önleyecek.

Hacılar Harmanı Mahallesinde 8 Bin metrekare arazi üzerine inşa edilen Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde günlük onlarca ton atık işlenebilecek. İstihdam kaynağı olacak tesiste atıklar çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek düzenli bir atık yönetim süreci yürütülecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sıfır atık yönetimi sürecinde sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile hayata geçirdiğimiz Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezimizi, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un katılımı ile devreye alıyoruz. 09 Eylül 2022 Cuma günü saat 14.30’da düzenleyeceğimiz açılış törenimize tüm hemşerilerimi bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021