SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tıp Fakültesinin Aksaray’a kurulması aşamasında takım ruhuyla çalıştık ve başardık

Tıp Fakültesinin Aksaray’a kurulması aşamasında takım ruhuyla çalıştık ve başardık

A - +

Aksaray Haberleri - 12.06.2015 - 18:52

Tıp Fakültesinin Aksaray’a kurulması aşamasında takım ruhuyla çalıştık ve başardık

Ak parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, geçmiş olduğumuz gün Ak Parti Genel Merkezinde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısı hakkında basına bilgi verdi.
Ak parti il binasında düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Abdülkadir Karatay ve Milletvekili İlknur İnceöz , geçtiğimiz gün çıkan Tıp Fakültesinin Aksaray’a kurulması için YÖK ‘den çıkan kararı değerlendirdiler.

“Tıp Fakültesinin Aksaray’a kurulması aşamasında takım ruhuyla çalıştık ve başardık”.

YÖK Tarafından Aksaray Tıp Fakültesinin kurulması ile ilgili kararın çıkması için önemli bir sürecin aşıldığını söyleyen Karatay, “Öncelikle Aksaray’a Tıp Fakültesinin kurulması için bu süreçte bizleri her zaman destekleyen milletvekillerimize, il teşkilatımıza ve kamuoyuna teşekkür ederim. Söz verdiğimiz gibi Tıp Fakültesinin ilimize kazandırılması için üniversitemiz, kamu hastaneler birliği genel sekreterimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte YÖK’e dolu bir dosya ile gittik. Dersimizi iyi çalıştık. Eski sağlık bakanımız Recep Akdağ, zamanında illere Tıp Fakültesinin kurulması için nüfus şartının ortadan kalkmasıyla birlikte Tıp Fakültesinin ilimize kurulması için bütün çalışmaları yaptık ve sonraki süreçte YÖK ‘den ilimize Tıp Fakültesi kararı çıkarak, karar bakanlar kuruluna gönderilmiştir. Şimdi yeni kurulacak hükümet ve bakanlar kurulu bu yöndeki kararı ne zaman gündemine alır. Yeni bakanlar kurulunun ilk öncelikli gündemi ne olacak bu sürecin hep birlikte takipçisi olacağız” dedi.
Karatay, devlette devamlılık esastır. Bizim iktidarımızın yaptığı büyük projeler ve devam eden projelerimiz var. Yine ilimizde 400 Yataklı hastanemizin ihalesi yapıldı. İhaleyi alan müteahhit firmaya yer tahsisi yapılarak yeni hastanemizin ve diğer yatırımlarımızın hızlıca devamı için yeni hükümetin bir an evvel kurulması gerekmektedir dedi.

“ Önemli Olan Hangi Partiyle Kuracağımız Koalisyon Değil, Ülkemizin İstikrarının Sürmesidir”

Ak Partisiz bir hükümetin kurulamayacağına da değinen Karatay, Ak Partinin ve partilerin önceliğinden önce Türkiye’nin bu güne kadar elde ettiği kazanımların devamı ve istikrarı için önümüzdeki süreçte hangi parti ile olursa olsun en sağlıklı şekilde bir koalisyon hükümetinin kurulması gerekmektedir. Bu süreçte Ak Parti üzerine düşeni yapacaktır. Ortak paydada buluştuğumuz sürece Ak Partinin koalisyon yapacağı parti üç aşağı beş yukarı bellidir, dedi.

“İl Teşkilatım başarılı bir seçim süreci yaşamıştır”.

Öte yandan 7 Haziran seçimlerinin ardından il teşkilatında bir revizyon olmayacağını söyleyen Ak Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Ak parti il teşkilatı olarak 7 Haziran seçimlerinin ardından ülke genelinde alınan oylara bakıldığında partimiz sekizinci sırada yer aldı. Bizim teşkilatımızın seçim çalışmalarına bakıldığı zaman ilk üçte olduğumuz görülmektedir. Ak Parti il teşkilatı olarak yaklaşık 500 kişilik bir ekip ile müthiş bir başarı göstererek başarılı olduğumuzu sanıyorum. Seçim sonuçlarımız daha iyi olabilir miydi biz bunun muhasebesini yapacağız. Ak Parti il teşkilatı olarak yarın seçim olacak gibi sahada çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza teşekkür gezilerimize başlayacağız dolayısıyla il teşkilatımızda bir revizyon olacağını sanmıyorum açıklamasında bulundu.

“Yaptığımız yatırımların takipçisi olacağız”.

Yaklaşık yılda 1 Milyon hastanın kabulü için Tıp Fakültesinin önemini her platformda anlattık diyen Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray’ın tıp fakültesi ihtiyacı olduğunu seçim meydanlarında sayın başbakanımıza, gerekli kurumlara iyi anlattık ki Aksaray Üniversitemizin yeni rektörü bu konuya ivedilikle eğilerek hazırlıklarını tamamladı ve Tıp Fakültesi için dosyayı YÖK’e sundu. Bizlerde bu sürecin ardından ekip ruhu içerisin de bu işin takipçisi olduk ve YÖK Aksaray’a tıp fakültesi kurulması için bakanlar kuruluna kararı gönderdi. Tıp Fakültesi Aksaray’a hayırlı olsun dedi. Maliye bakanımızdan 9 Milyonluk bir ödenek istediklerini de söyleyen İnceöz, önemli bir aşamayı geçtik ve bundan sonraki sürecinde takipçisi olacağız dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021