SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Tek Vücut Olmak Zorundayız

Tek Vücut Olmak Zorundayız

A - +

Ana Manşet - 14.07.2022 - 11:22

Tek Vücut Olmak Zorundayız

Aksaray İHH başkanı Şenol Korkmaz  15 Temmuz kalkışması ile ilgili yaptığı açıklamada;

O GECE İSLAM ÂLEMİ HEP DUADAYDI

Basın açıklamasına geçtiğimiz günlerde Togo’da kurban yardım çalışmaları sırasında elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz İHH gönüllülerimize Rabbimiz’den rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz onlar hayır yolunda bize güzel birer örneklik oldular. Arayarak veya mesaj göndererek taziyede bulunan dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum diyerek sözlerine devam eden Korkmaz;

“15 Temmuz hain kalkışmasına karşı milletçe destan yazılmasının 6. yıldönümündeyiz. Darbecilere karşı canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Yaşananlardan ders çıkartılması gerekiyor. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz adı ne olursa olsun, sivil veya askeri her türlü darbenin karşısında olduk; olmaya devam edeceğiz. Namlusunu halkına yöneltmiş tanka asla selam durmayacağız. Çünkü bu darbeler güzel ülkemizde onarılması güç hasarlara yol açtı, çok sayıda masumun canı yandı, hukuk rafa kaldırıldı, bütün bu darbe girişimleri bizi en az yüz yıl geriye götürdü.” Dedi.

HEDEF TÜRKİYE

Emperyalist güçlerin hiç bir zaman Türkiye’nin gelişmesi ve güçlenmesini hazmedemediklerini, bu yüzden ülkemizde sürekli fitne ve kaos ortamı oluşturarak huzur ve güvenliğimizi tehdit ettiklerini belirten Korkmaz, milletçe yeni 15 Temmuz kalkışmalarına fırsat vermemek gerektiğini vurguladı. Darbe heveslileri bilsinler ki; bu millet nasıl 15 Temmuz’da topyekun kenetlenip darbecileri alaşağı etmeyi başarmışsa, bugün de aynı kararlılıkla onların heveslerini kursaklarında bırakmak için dimdik ayaktadır ve darbelere geçit vermeyecektir.

GÜVEN DUYGUSU ZEDELENDİ

FETÖ’nün dini değerler üzerinden insanların birbirine ve toplum yararına hizmet eden sivil toplum kuruluşlarına güven hususunda büyük zarar verdiğini belirten Korkmaz, ailesine ve milletine sadık bireylerin yetişmesine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu, FETÖ yüzünden ülkesinin, milletinin ve insanlığın yücelmesi için gayret gösteren STK, dernek, vakıf ve cemaatleri aynı kefeye koymanın da büyük bir haksızlık olacağını sözlerine ekledi.

TEK VÜCUT OLMAK ZORUNDAYIZ

Her bir vatandaşımızın bulunduğu görevi layıkıyla icra etmesinin büyük önem taşıyor. Hangi fikirden olursak olalım mesele milli olduğunda tek vücut olmayı başarmak zorundayız,

ayrıca toplumsal barışı bozacak davranışlardan hem ülkemizdeki mültecilerin, hem de bizlerin kaçınması gerektiğini, yabancı düşmanlığına dönüşecek söylem ve eylemlerden kaçınılması gerektiğini dile getiren Korkmaz, “Bu tutumun emperyalistlerin ekmeğine yağ sürmekten başka hiç kimseye bir faydasının olmayacağı bilinmelidir.” Dedi.

SURİYE, IRAK, YEMEN ÖRNEKLERİ

Yakın tarihte ibretlik birçok savaş ve çatışmaya şahit olduklarını hatırlatan Korkmaz, milli dayanışmayı sergileyemeyen ülkelerin şu an bitmeyen bir kaosun içinde büyük sıkıntılarla mücadele ettiklerini vurguladı. O dönemin muhalefet yanlılarının da geçmişi özlemle andıklarını, yurtdışı ziyaretlerinde müşahede ettiğini sözlerine ekledi.

TOPLUMSAL BARIŞ ŞART

“Öncelikle birbirimizi Allah için sevmeyi başarmalıyız.” diyen İHH Başkanı Şenol Korkmaz, Türkiye’nin şu anda İslam âlemi tarafından lider ülke misyonuna layık görüldüğünü, bunu dış güçlerin çok iyi bildiğini, Türk milleti olarak bu gerçeği idrak ederek, birbirine kenetlenmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak sözlerine son verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021