SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tedbiri Elden Bırakmayalım, Yenilen Virüs Olacak

Tedbiri Elden Bırakmayalım, Yenilen Virüs Olacak

A - +

Aksaray Haberleri - 27.08.2020 - 10:01

Tedbiri Elden Bırakmayalım, Yenilen Virüs Olacak

“Bugüne kadar mücadelesini verip de başaramadığımız hiçbir şey olmadı” diyen AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Tedbiri elden bırakmayalım, sonunda yenilen virüs olacak” mesajı verdi.

Türkiye’de verilen ve herkesin de takdirini toplayan başarılı koronavirüs mücadelesine işaret eden Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Avrupa’da Fransa, İtalya, İngiltere gibi ülkeler koronavirüsten ağır yaralar alırken, Türkiye ise gerek Cumhurbaşkanlığımız gerekse de Sağlık Bakanlığı’mızın aldığı tedbirlerle bu virüsten en az zararla çıkacak” dedi.

Düğün, cenaze, taziye gibi toplu etkinliklerin, virüsün yayılma alanları hâline dönüştüğüne dikkat çeken Altınsoy, “Buralarda yayılma alanı çok çok fazla. Can kaybında küçük de olsa bir artış yaşanıyor. Bundan dolayı üzüntülüyüz. Vatandaşlarımızdan bir kez daha, ‘TMM’ diye ifade ettiğimiz, temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı şekilde riayet etmesini istiyoruz.”

Temizliğe dikkat etmeyen, maskesini takmayan, fiziki mesafeye uymayan her kişinin kendisiyle birlikte temas ettiği herkes için sonu ölüme kadar varan bir tehdit kaynağı hâline dönüştüğünü unutmamasını isteyen Altınsoy, bazılarının taşıyıcı oldukları için hastalığın ağır etkilerini hissetmeyebileceğini vurguladı.

Bu kişilerin, virüs bulaştırdıkları insanların büyük acılar çekmesine, hayatını kaybetmesine yol açtıklarını hiçbir zaman akıllarından çıkarmaması gerektiğine dikkati çeken Başkan Altınsoy, kendi ailesine, sevdiklerine veya hiç tanımadıklarına böylesine bir kötülük yapmanın, akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin altına giremeyeceği vebal olduğunu dile getirdi.

Kurallara uyulmasını bir kez daha yineleyen Altınsoy, “Vatandaşlarımızdan bir kez daha rica ediyorum, ülke olarak salgını yenene kadar lütfen kurallara uyalım, uymayanları ikaz edelim. Düğünlerimizi az sayıda katılımla ve kısa sürede yapmanın bize hiçbir maliyeti olmaz. Taziyelerimizi telefonla bildirmek, Fatiha’mızı uzaktan okumak aynı sonucu verir. Tatilimizi kısa tutmak ve izole şekilde yapmak bizi aynı şekilde dinlendirir. Ülkemizin normalleşme adımlarını daha ileriye taşımak için bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak mecburiyetindeyiz. Hasta, yoğun bakım ve vefat sayılarını belirli bir çizginin altına düşürmeden hiçbirimiz rahata, huzura ve güvene kavuşamayız. Türkiye’nin, üretimde, istihdamda, ihracatta hedeflerine ulaşabilmesinin yolu da salgının seyrinin düşüşünden geçiyor. Libya’dan Suriye’ye, Doğu Akdeniz’den Karadeniz’e kadar geniş bir alanda tarihi mücadele yürüten bir ülke olarak gücümüze, dikkatimize, enerjimize sahada ihtiyacımız var. Bu büyük potansiyeli salgına kurban vermeyelim. Denizi geçtiğimiz bir yerde derede boğulmamak için hep birlikte çok daha dikkatli, dirayetli, kararlı hareket edelim.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021