SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sultanhanı’ndan İdlib’e Bir Tır İyilik

Sultanhanı’ndan İdlib’e Bir Tır İyilik

A - +

Aksaray Haberleri - 20.06.2019 - 8:28

Sultanhanı’ndan İdlib’e Bir Tır İyilik

İHH Sultanhanı Temsilciliği tarafından İdlib’e bir tır yardım gönderildi. Öğle namazını müteakip İlçe müftüsü tarafından yapılan duada Sultanhanı halkının yaptığı iyiliğin ümmet nezdindeki önemi vurgulandı. İlçe Müftüsü Ömer ÜNAL yaptığı konuşmada insanlık yararına devletimizin yardım kuruluşları ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının önemli hizmetler sunduğunu söyledi. İHH’yı yakinen tanıdığını, Türkiye ile birlikte 140 ülkede 26 yıldır imkanlar ölçüsünde yardım çalışmaları yürüttüğünü belirten Ünal, Doğu Türkistan’dan Afrika’ya, Vietnam’a kadar milyonların gönlüne dokunan İHH’nın yetimler için yaptığı faaliyetlere Pakistan’da bizzat şahit olduğunu ifade ederek Aksaray teşkilatına başarılar ve kolaylıklar diledi.
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, İlçe Müftüsü Ünal’a yaptığı dua ve güzel temennilerinden dolayı teşekkür etti. Sultanhanı’nda iki yıldır aktif insani yardım çalışması yürütüldüğünü belirten Aksaray İHH Başkanı Özkan, son olarak Ramazan’da 20 aileye gıda paketi dağıtıldığını ve 52 çocuğa Bayramlık alışverişi yapıldığını ifade etti. Sultanhanı teşkilatı kurulur kurulmaz ilk tırın gönderildiğini hatırlatan Özkan, tırda 400 çuval un, 1000 koli yumurta, elbise, ayakkabı ve diğer gıda maddelerinin olduğunu söyledi. 3 Gün gibi kısa bir sürede bağışlanan ve 105.420TL tutarındaki yardımdan dolayı İHH İlçe Temsilciliği vasıtasıyla İdlib’de binlerce gönüle dokunacaklarını temenni eden Özkan, Sultanhanı halkına ve hayırseverlere teşekkür etti.

Şavaş bitene, Suriye halkı huzura kavuşana kadar kulluk ve kardeşlik sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceklerini vurgulayan İHH Başkanı Özkan, yardım etmek isteyen hayırsever Aksaray’lıların kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.
Yardım tırı duanın ardından Hatay’a hareket etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021