SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sorunlar Yerelde Çözülecek

Sorunlar Yerelde Çözülecek

A - +

Aksaray Haberleri - 21.05.2015 - 18:31

Sorunlar Yerelde Çözülecek

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Milletvekili adayları İlknur İnceöz ve Hüseyin Hüyük muhtarlarla bir araya geldi. yapılan toplantıya merkez ilçeye bağlı köy muhtarları katıldı.

Muhtarlarla yapılan toplantıya AK Parti Milletvekili adayları İlknur İnceöz ve Hüseyin Hüyük, AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, parti yöneticileri de katıldı. Yapılan toplantıda muhtarlar 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye yeniden büyük bir destek vereceklerini söylediler. Milletvekili adayları İlknur İnceöz ve Hüseyin Hüyük yapılacak sistem değişikliği ile yerelde hizmetler daha zamanında ve doğru şekilde verilecek” dediler.

Ak Parti Milletvekili adayı İlknur İnceöz, muhtarlık hizmet anlamında en birebir görüşmelerin olduğu bire bir mücadelenin yapıldığı en önemli ve en zor seçimlerden bir tanesidir. Muhtarlarımızın bire bir mücadele ile bu göreve geldiğinizi biliyoruz. İktidara geldikten sonra girilemez olan köylerin nefes alması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Milletvekili adayı İlknur İnceöz, Yıllarca bizim söylediğimiz köylü bu milletin efendisi dedik. Son yıllarda Türkiye girmiş olduğu dar boğazda ne köylüğü ne de esnafını görecek vakti oldu. Kendi meseleleri içine gömülmüş bir ülke de en unutulan yerlerden bir tanesi idi. İktidara geldikten sonra köylerin değişim ve dönüşüm sürecini birlikte yaşadık. 2005 yılında KÖYDES projesi ile köylerin yol, su ve kanalizasyon ve acil yapılacak konularda özel idarenin yapısını değiştirmek sureti ile il genel meclisi üyeleri yerel milletvekili gibi muhtarların ve köylerin sorunlarına çözüm üretecek bütçeyi bizler Ankara’dan ayırtıyoruz. İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımızda köylerin aciliyetine göre hizmet götürüyor” dedi.

İl Özel idarelerde ve yerel yönetimlerde sistemin oluşması gerektiğini de söyleyen Milletvekili İlknur İnceöz, Muhtar beni hal hatır sormak için aramalıdır. Eğer Muhtar beni vidanjör için kepçe için arıyorsa bu sistemde bir arıza vardır demektir. Bunun için yerel yöneticiler görevlerini çok iyi yapmalıdır. Bu sistemdeki aksaklıkları telafi edeceğiz. Önümüzdeki dönem de sizin alacağınız hizmetlerin bize ulaşmadan gitmesi için önümüzdeki aksaklıkları gidereceğiz. Bizimle beraber koşacak, hükümetle birlikte iyi hizmet edecek arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Eğer muhtarlar küçük sorunlar için çok arıyorsa sistemde bu sıkıntı olduğunu gösteriyor. Biz sistemi hal hatır sormak için kurmamız lazım. Eksikliklerin yerelde ve yerinde yöneticiler tarafından işletilmesi lazım.

Milletvekili adayı Hüseyin Hüyük’te konuşmasında, ülkemiz için kritik olan her şey köylerimize kadar ulaşıyor. Ankara’da kelebek kanat çırpsa bizim burada fırtına oluyor. Global bir ülkedeyiz. Köylümüzün huzurlu olması ülkemizin huzurlu olmasıdır. Bu manada muhtarlarımıza büyük görevler düşüyor. Muhtarların çektiği sıkıntı eziyet çok önemli ve değerlidir. Köyde hanımı doğum yapacak olan da, traktörü çamura saplanan her sıkıntıya giren sizi saat kaç olursa olsun sizi arıyor. Sizin o köye ne kadar emeğiniz varsa sevap hanenize o kadar yazılıyor.

Köylere gelen bütçeyi arttırmak için çalışacağız diyen Milletvekili adayı Hüseyin Hüyük, köylerde ve küçük yerlerde işini doğru yapan örgütlenme ile dünyanın en güçlü devleti oluşur. Primatin altında olan muhtarlarla en yukarıda olan cumhurbaşkanına kadar olan piramit görevimizi en iyi şekilde yaptığımız zaman sağlıklıdır. Sizler o primitin altından çekildiğiniz zaman ülke kaosa ve sıkıntıya girer. Muhtarlık o kadar değerlidir. Bunun değerini bilen bilir, bilmeyen boşa konuşur. Bizler ikinci yarıya muhtarlarımızla birlikte daha güçlü girmek istiyoruz. Sizlerle beraber ikinci yarıda yeni reformlar gerçekleştireceğiz. Mesela şu anki mevcut özel idare yapısının ıslahı gerekiyor. Hem kanunla hem de yerel de ıslah gerekiyor. Bizler elimizdeki insanla yeniden yapılanmaya gireceğiz. Yada elimizdeki mevcut arkadaşların zihinsel ıslahı gerekiyor.” dedi

Muhtarlarla 3.defa bir araya geldiklerini ve 7 Haziran seçimlerinden sonra da sık sık bir araya geleceklerini söyleyen AK Parti il Başkanı Abdülkadir Karatay, seçim öncesinden başlamak üzere hep sizlerle bir araya geldik. Bu 3.ncü toplantımız. Bana aynen şunu söylediler. Sakın Muhtarlarla toplantı yapma.. Niye dedim. Bir ton iş getiriler. Muhtarların sıkıntısı bitmez. Dedim olmaz. Ben Muhtarlara toplanacağım. Bundan önce iki defa bir araya geldik. Şimdi 3.ncüyü yapıyoruz. Seçimden sonra da bunların devamı gelecek. Biz bir ay mı olur, iki ay mı olur, sizlerle birlikte toplantı yapmaya devam

edeceğiz. Çünkü sizin derdiniz bizim derdimiz. Bizim derdimiz milletin derdi. Bizlerin burada bulunmamızın tek bir nedeni var. Bu millete hizmet götürmek. Rabbim, size muhtarlığı bize il başkanlık makamını nasip etti. Gittiğimiz yerde az veya çok itibar görüyoruz. Bir yerimiz var. Ama ondan ziyade insanların bizden beklentisi var. Ben bunun karşılığında milletimize devletimize hizmet edemeyeceksek burada bulunmamızın hiçbir anlamı yok. Aksaray 1989 da il oldu ama 89’a kadar bağlı olduğumuz ilden büyük fakat gelişmemiştik. Aradaki fark çoktu. Hizmetlerin çoğu bize gelmedi. Biz 89’dab bu yana bu açığı kapatmanın derdindeyiz. Önce diğer illerimizle oranladığımız da geçmişte olan açığı kapatmamız lazım. Mevki ve coğrafi olarak iyi bir yerdeyiz ve gelişmeye açığız. Bireysel manada her hemşerim başarılı. Bizim bir eksikliğimiz var kurumsal başarıdır. Bir olmak diri olmak. Göreve geldikten sonra önüme koyduğum ana gündem bu. Bu birlikteliği nasıl sağlarız. Bugün muhtarlarımdaki bu birlikteliği gördükten sonra saplanamayacak birliktelik değil. Hepimiz aldığımız görevi layıkıyla yapmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021