SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sağlık » Soğan En Doğal Antibiyotik

Soğan En Doğal Antibiyotik

A - +

Sağlık - 07.03.2021 - 23:52

Soğan En Doğal Antibiyotik
SOĞANIN DENENMİŞ, BENZERSİZ KULLANIM ALANLARI EN DOĞAL ANTİBİYOTİK
1- Tansiyonunuz çıktığında ayaklarınızın altına soğan rendesi veya dilimleri koyabilirsiniz.
2- Ayak burkulmalarına karşı; “Zeytini çekirdekleriyle ezin, rendelenmiş soğan ile karıştırıp ayağınıza sürün, iyice bağlayın. Eğer sadece burkulma ise kesinlikle geçirecektir. kocakarı ilacı diyenlere bakmayın. Denenmiş ve kesin etkili bir yöntemdir.
(Soğan doku yenilemeye etkilidir ve ödem birikmesini engeller. Zeytin besleyici, çekirdeği de antiseptiktir. Aynı şekilde bal da kesinlikle bakteri üretmez ve antiseptiktir. Bu ürünler hala bu amaç ile kırsal alanlarda tedavide kullanılır.)
3- Bol bol kırmızı soğanın yenmesi hepatit B de çok etkilidir.
4- İkiye bölünmüş sarı soğanın kabuğu ile kaynatıp sabahları aç karnına bir ay boyunca içilmesi bayanlarda kistleri yok eder.
5- Çıban ve sivilcenin üstüne ısıtılmış soğan katmanı koyup sarın. 1-2 gün içerisinde bütün iltihabı toplar ve vücuttan atar.
6- Haşlanmış soğan suyu ile 3 ayda 10 kg zayıflıyabilirsiniz.
7- Tıkalı burun deliklerine 1-2 damla soğan suyu uygulayın. Ağır griplerde burnu açtığı gibi baş ağrısını da giderir.
8- Eklem erimeleri sonucunda şişlikler ve ağrılar olur. Soğanı ısıtıp ısıtıp ağrıyan yerlerinize sarın. İltihabı kurutacaktır.
9- Kulak ağrılarında 1 damla soğan suyu 2 dk içinde ağrıyı keser.
10- Ayak tırnağı batmalarına, soğanın göbeğini parmağınıza geçirip gazlı bez ile sarın. Sabah bütün iltihabı toplayacaktır.
11- Enfeksiyonların, yaraların hızlı iyileşmesini sağlayan soğan suyunun tedavi edici etkisi de vardır. Böcek ısırmaları ve yaralanmalarda o bölgeye soğan suyu uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde arı sokmasında soğan bölgedeki acı ve yanma hissini hemen alacak ve size rahatlatacaktır.
12- Soğanı idrar ve ödem söktürücü bitkisel kür olarak da kullanabilirsiniz. Böylelikle vücuttaki toksinleri kolayca atabilirsiniz. Bunun yanı sıra soğan böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek taşları ve kumlarını dökmenize yardımcı olur. Hatta yeniden oluşmalarını önler.
13- İkiye bölünen soğan evin bir köşesine koyulursa oradaki mikropları içine çeker, odanızdaki tüm virüsleri mikropları temizler.
Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021