SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sınıf Öğretmeni Adayları Spor Konusunda Eğitildi

Sınıf Öğretmeni Adayları Spor Konusunda Eğitildi

A - +

Aksaray Haberleri - 09.09.2015 - 14:50

Sınıf Öğretmeni Adayları Spor Konusunda Eğitildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Ünlü’nün hazırladığı ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen, “Sınıf Öğretmeni Adaylarına Yönelik Beden Eğitimi Bilim Danışmanlığı” isimli projenin uygulaması yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin açılış töreninde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sağlıklı yaşam bilincinin erken yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğini ve projenin, bu bilinci geliştirme noktasında son derece önemli olduğunu söyledi. Yeni öğretim programı ile birlikte ilkokullarda günde 1, haftada toplam 5 saat “Oyun ve Fiziki Etkinlikler” dersi okutulmaya başlandığını, bu dersin çocukların fiziksel aktiviteyi alışkanlık haline getirmelerinde son derece önemli olduğunu ifade eden Ünlü, “İlerleyen yıllarda benzer uygulamaların ortaokul ve liselerde de yapılması arzu edilmektedir” dedi. Dersin son derece anlamlı olduğunu ancak, bu dersi icra edecek nitelikli öğretmen sorununun da çözülmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Hüseyin Ünlü, “Proje ile Sınıf Öğretmenlerinin “Oyun ve Fiziki Etkinlikler” dersini verimli bir şekilde gerçekleştirebilmelerine katkı sağlamayı amaçladık” dedi.

15 üniversiteden toplam 30 Sınıf Öğretmeni adayının katıldığı çalışma renkli görüntülere sahne olurken, 6 gün boyunca katılımcılara beden eğitimi ve sporla ilgili temel bilgi ve beceriler aktarıldı. Uygulama sonunda katılımcılar, sertifikalarını aldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021