
ANKARA – BHA
Mali Müşavir Şevket Koç, SGK prim ödemelerinde kredi kartı kullanımına ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“SGK Prim Ödemelerinde Yeni Bir Kolaylık Mümkün
Son yıllarda kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi ve ödeme sistemlerinin çeşitlenmesi, vatandaşların ve işletmelerin yükümlülüklerini daha kolay yerine getirmelerine önemli katkılar sağladı. Vergi ödemelerinden birçok kamu hizmetine kadar pek çok işlem artık hızlı ve güvenli şekilde elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.
Bu dönüşümün önemli araçlarından biri de kredi kartı ile ödeme imkânı.
Özellikle işletmeler açısından ödeme planlamasında esneklik sağlayan bu yöntem, yükümlülüklerin zamanında yerine getirilmesine de yardımcı olmakta.
Vergi ödemelerinde uygulanan komisyonsuz kredi kartı tahsilatı, vatandaş ve mükellefler açısından önemli bir kolaylık sunuyor. Benzer bir uygulamanın Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödemelerinde de hayata geçirilmesi, mükellefler tarafından memnuniyetle karşılanacak bir adım olacaktır.
Bugün birçok işveren, prim ödemelerini son ödeme tarihine kadar eksiksiz yerine getirebilmek amacıyla kredi kartı yöntemini tercih etmekte. Ancak mevcut uygulamada kredi kartıyla yapılan ödemelerde ortaya çıkan komisyon maliyeti, özellikle yüksek tutarlı ödemelerde hissedilir seviyelere ulaşıyor.
Oysa SGK primlerinin zamanında tahsil edilmesi hem işverenlerin yükümlülüklerini yerine getirmesi hem de sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımakta. Bu nedenle kredi kartı kullanımını teşvik edecek ve ödeme süreçlerini kolaylaştıracak düzenlemeler, tahsilat oranlarına da olumlu katkı sağlayabilir.
Özellikle kamu bankalarına ait kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde komisyonsuz modelin değerlendirilmesi, vatandaş lehine önemli bir kolaylık sağlayacaktır. Böyle bir uygulama, ödeme süreçlerini daha erişilebilir hale getirirken işverenlerin üzerindeki mali yükü de azaltacaktır.
Devletimizin son yıllarda vatandaş odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda attığı birçok önemli adım bulunmakta. SGK prim ödemelerinde kredi kartı kullanımına yönelik yeni kolaylıkların hayata geçirilmesi de bu yaklaşımın doğal bir devamı olacaktır.
Vatandaşın işini kolaylaştıran her düzenleme, kamu hizmetlerinin etkinliğini artırdığı gibi devlet-vatandaş ilişkisini de güçlendirmekte. Bu nedenle SGK prim ödemelerinde komisyonsuz kredi kartı uygulamasının değerlendirilmesi, hem iş dünyası hem de vatandaşlarımız açısından faydalı bir adım olarak öne çıkacaktır.”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
10 Haziran 2026 Merkez Bankası’nın faiz kararı bekleniyor
10 Haziran 2026 YKS adaylarının sınav yerleri belli oldu
10 Haziran 2026 Gürsel Erol, Elazığ esnafının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı
10 Haziran 2026 Altında geri çekilme devam ediyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Artvin Çoruh Üniversitesi mezuniyet töreni
0:00 Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Elazığ’a misafir öğrenciler
0:00 Isparta’da uyuşturucu satıcılarına operasyon
0:00 Sanatla buluşan kültürler Malatya’da hayat buldu
0:00 Elazığ Lisesi’nden ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kongresi’nde başarı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
