SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sevinçli Köyü Yüs Kapalı Sistem Sulama Tesisi Tamamlandı

Sevinçli Köyü Yüs Kapalı Sistem Sulama Tesisi Tamamlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 03.01.2019 - 15:59

Sevinçli Köyü Yüs Kapalı Sistem Sulama Tesisi Tamamlandı

Aksaray İL Özel İdaresi Plan Proje Yatırım İnşaat Müdürlüğü ekiplerince Sevinçli köyü YÜS kapalı sistem sulama tesisi tamamlandı.

Aksaray Valisi ALİ MANTI konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

15.08.2018 tarihinde ihalesi idaremizce gerçekleştirilmiş olan YÜS kapalı sistem sulama tesisi inşaatı tamamlanarak köy halkının hizmetine sunulmuştur.Köyün güney kısmında yerüstü suyunun su alım yapısı ile saptırılarak 250 m3 lük depolama havuzuna alınması ve havuzdan borularla sulama sahasına iletimi sağlanmış ve 260 dekar alanının sulu tarıma geçmesi sağlanmıştır.

VALİ MANTI ; İhale bedeli 652.895,39 tl ,boru hattı uzunluğu 2.128 mt (Muhtelif çapta PE 100 Boru) olan Projenin hayata geçirilmesi ile daha önce kuru tarım yapılan 260 dekarlık tarım alanı sulu tarım imkanına kavuşturulmuş,mevcut suyun ekonomik kullanımı sağlanmış, bitki deseninde çeşitlilik arttırılarak yöre çitçisinin gelir seviyesi yükseltilmiş olacaktır.dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021