
ŞANLIURFA – BHA
Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa’da eğitimin temel sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlayan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP), okul öncesi okullaşma oranının artırılmasında etkili bir yol haritası sunduğunu belirtti. Paylaşıma göre, okul öncesi eğitimde okullaşma oranı daha önce yüzde 70 seviyesindeyken, yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda bu oran yüzde 84’e yükseldi. Vali Şıldak, bu artışta, son üç eğitim-öğretim yılında yapılan yeni anaokulları ve ana sınıflarının önemli rol oynadığını ifade etti. Şıldak, ancak bunun yanı sıra okul öncesi eğitim yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak il genelinde başlatılan yoğun kayıt kampanyasının da alınan sonuçta çok önemli payı olduğunu belirtti.
Vali Şıldak’ın verdiği bilgilere göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılında 59 ana sınıfı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 9 anaokulu, 62 ana sınıfı ve 89 konteyner ana sınıfı, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk yarısında ise 10 anaokulu ve 41 ana sınıfı yapımı gerçekleştirildi. Ayrıca okul öncesi çağdaki çocukların ana sınıflarına kaydedilmesi için yürütülen çalışmaların, sıkı takip ve koordinasyonla başarıya ulaştığını vurgulayan Vali Şıldak, hedeflerinin okul öncesi okullaşma oranını yüzde 90’ların üzerine taşımak olduğunu kaydetti.
Okul öncesi eğitimin çocukların gelişimi ve ilkokula hazırlık sürecinde hayati öneme sahip olduğunu belirten Vali Şıldak, yeni anaokulları ve ana sınıflarının yapımını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti. Vali Şıldak ayrıca, bu sürece katkı sunan kaymakamlar, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yöneticileri, okul yöneticileri ve öğretmenleri tebrik etti. Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın genç kuşaklarını geleceğe hazırlamanın herkes için büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, eğitim alanındaki çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
19:29 TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde benzin tankında patlama
19:23 MSB’den Barış Pınarı iddialarına yalanlama: TSK bölgede faaliyetlerine devam ediyor
19:01 Çanakkale ve Denizli’de olumsuz hava nedeniyle motosiklet ve motokuryelere trafik yasağı
18:49 Beşiktaş’ın anlaştığı Kristjan Asllani İstanbul’a geliyor
18:34 Serik’te uyuşturucu operasyonu: 1 kilo 165 gram esrar ele geçirildi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
