SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Sağlıksız Asbest Boruların Değişimi İle Arızalar Büyük Oranda Azaldı

Sağlıksız Asbest Boruların Değişimi İle Arızalar Büyük Oranda Azaldı

A - +

Ana Manşet - 02.02.2023 - 12:08

Sağlıksız Asbest Boruların Değişimi İle Arızalar Büyük Oranda Azaldı

Altyapının şehrin geleceği olduğu inancı ile çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 45 aylık görev süresi içerisinde değişimini gerçekleştirdiği 86 kilometrelik asbest boru ile arızların ve sızıntıların önüne geçilmesini sağladı.

Aksaray’da içme suyu hizmeti 1980’li yıllarda yapılmış şebeke hatları üzerinden veriliyordu. Bu şebeke hatları kullanım ömrünü tamamlamış olması sebebi ile sık sık arızlara neden olarak içme suyu hizmetinde kesintilere neden oluyordu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile şehir genelinde başlatılan asbestli boruların polietilen borularla değişimi kapsamında 86 kilometrelik içme suyu şebeke hattı yenilendi. Yapılan bu kapsamlı çalışma ile sızıntıların önüne geçilerek günlük 4 bin ton su tasarrufu sağlandı. Vatandaşlara daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu hizmeti verilmesi için gerçekleştirilen bu çalışma ile arızalarda yüzde 30 oranında azalmalar görüldü.

Kullanım ömrünü tamamlamış boruların değişimi ile bir diğer kazanım ise tarihi yapıların zemininin korunması oldu. Kalealtı Caddesi olarak adlandırılan caddeden geçen ana hatta oluşan sızıntılar özenle korunmaya çalışılan Tarihi Ulu Camii’nin zeminine sızarak yapıya zarar veriyordu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bu caddeden geçen hattı iptal ederek bu hat üzerinden beslenen mahalleler için Atatürk Bulvarı üzerinden yeni bir hattın yapımını gerçekleştirdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021