Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » “Reylerimizi Kullanırken Eski Türkiye’yi Düşünerek Karar Vermemiz Lazım”

“Reylerimizi Kullanırken Eski Türkiye’yi Düşünerek Karar Vermemiz Lazım”

A - +

Aksaray Haberleri - 16.05.2015 - 12:50

“Reylerimizi Kullanırken Eski Türkiye’yi Düşünerek Karar Vermemiz Lazım”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin organize ettiği ‘Başkanlık Sistemi’ konulu konferans için Aksaray’a geldi.

Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa,Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MENDERES’İN ASILMA SEBEBİ EZANI ARAPÇAYA ÇEVİRMESİ

Konferansta geçmiş dönemlerden bahseden Prof.Dr. Burhan Kuzu, Menderes’in neden asıldığını anlattı. Menderesin asılmasının sebebinin ezanı Arapçaya çevirmesi olduğunu belirten Kuzu, “Menderes’in asılmasının asıl sebebi şunu yapmış bunu yapmış değil, geçin bunları. Tek bir tek nedeni var, ezanı Türkçeden Arapçaya çevirmiş olmasıdır, aslına çevirmesidir. Suçu bu. Dedi ki İsmet Paşa, ‘Menderes Menderes, bir gün gelir seni bende kurtaramam’ gün geldi hakikaten ve idamla işi bitirdiler. Menderes’i Yatsı Ada’da yargıladılar ve orada da idamına karar verip astılar. Üzerinde sigara söndürdüler, yüzüne tükürdüler, memleketin başbakanı. O günkü askerler yaptı bunu. Maalesef arkadaşlar utanmadan o alçaklar hem 2 bakanlı bir başbakanı astılar, hem de aylar sonra kefen parasını, ip parasını cellat parasını ailelerinden talep ettiler. Bu kadar alçak bunlar. Adamların ailelerine bir acı daha çektirdiler. Fatura ufacık bir fatura, bu nasıl bir şeydir. Menderes temiz adam. Yargılandığı zaman Eskişehir’de şaşırıyor. Gece saat 3’te geliyor Bent Deresi’nden. Bakanlar diyor ki, ‘Bir darbe hazırlığı var sayın başbakanım. Ne diyorsunuz’ Ya ne hazırlığı olacak arkadaş. Ben şimdi geldim Bent Deresi’nden, yol yapılıyor evime gidemiyorum aylarca. Bu kapıdaki asker neden silah çeksin bana. O kapıdaki asker zavallı Anadolu çocuğu bizim gibi. Onun bir suçu yok ki. Esas o yukarıda oturanlara bakman lazım. Ama maalesef siyasette saflık da iyi olmuyor. 1957’de o ihtilal yapan 60’daki listeyi sondular başbakana. Önce açığa aldı sonra affetti bunları. Aynı adamlar darbe yaptılar. Acımayacaksın bu gibi işlerde. Devlet meselesinde asla acımayacaksın. Ne ise gereği yapacaksın. Mesele bu kadar basit. Menderes idamını anlıyor, orada bir asker var kapıda. Ona nereli olduğunu soruyor. Asker de Muşlu olduğunu söylüyor. Orada Gıyasettin Bey var bizim milletvekilimiz tanır mısın diyor. Askerde tanırım efendim diyor. Sana bir mektup versem verir misin diyor. Veririm efendim diyor ve Menderes orada bir mektup yazıyor ve o mektup yayınlandı. Mektupta diyor ki, ‘Ey CHP, İsmet Paşa ve darbe yapanlar. Beni asmayacaktınız aslında’ Asılacağını biliyor yani. ‘Asmasaydınız bu millet sizi günün birinde tekrar hükümet ederdi. Ama beni astınız, siz asla hükümet yüzü göremezsiniz’ diyor. 50 yıldır da bakın böyle oluyor. Bu kadar basit. Dolayısı ile neden iktidara gelmiyoruzun arkasında bunlar var. Bunları çok iyi görmemiz lazım” dedi.

İYİKİ AK PARTİ KURULMUŞ

TÜRKİYE ÇOK ATAKLAR YAPTI, BU BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

AK Parti’nin çalışmalarından bahseden Kuzu, “İyi ki bu partiyi kurmuşuz. Çok yol aldık Türkiye’de. 13 senede çok güzel şeyler yaptık. Rakamlara döktüğün zaman hangi birini sayacaksın. Sağlıktan tut, eğitimden tut, yollardan tut, nereden tutarsan tut her taraftan baktığınız zaman büyük bir hamle görüyorsunuz. Bu hamlenin bir benzerini kendi ölçeğinde Menderes yaptı, bir benzerini Demirel yaptı, İletişim ve sanayi bölümünde de Özal yaptı. Şimdi Türkiye çok ataklar yaptı, birilerini rahatsız etti bu. Sen misin IMF’ye borcunu ödeyip de baskımızdan kurtulan. Gırtlağına sarılmış Türkiye. Devraldığımız zamanda. Pasaportun geçmez, 7 bin 500 repo, faizler, rahmetli Ecevit Hollanda’ya gitti geldi bir kuruş para alamadı ve hüngür hüngür ağladı. Bende evde ağladım. Şimdi IMF bizden para istiyor. Borç verin diyor. 5 Milyar dolarlık borç verecek duruma gelmişiz. Kasamızda para var, 150 Milyar dolar Merkez Bankası’nda rezervimiz var. Hazinede de var” dedi.

‘KEMAL PARALARI EMEKLİYE DAĞITIP KAÇACAK’

Kuzu, “Şimdi diyorlar ki, Kemal bey, emekliye şunu vereceğim, bilmem neye bunu vereceğim, bunları verebilir mi diyor. Verir, bana bir dört yıl verin diyor zaten fazla istemiyor ki adam sizden. Ondan sonra alacak bunu Kemal dağıtacak emekliye sonra Kemal kaçacak. Bul Kemal’i bulabilirsen. Gazetelerde var. SSK’nın başında olduğu zamanlarda söylediği şeyler var. Aman diyor işçinin emekli yaşını yükseltelim. Bu

söyledikleri de doğru şeyler. Başka çare yok. Dünyanın gidiş hattı bu. Haziran ayında maaş veremez duruma düştük, batmış diyor. Çünkü arkadaşlar dünyada 3 çalışan 1 emekli kuralı var, kural bu. Başka da bunun çaresi yok. 2 emekli 2 çalışan olmuyor. 1 çalışan 3 emekli hiç olmuyor. Dolayısı ile dengeyi kurmak zorundayız. Yoksa emeklimizde başımızın tacı, çalışanımız da başımızın tacı bu ayrı bir mesele” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE ATAKLAR YAPTIRAN BİR SİSTEME GEÇMEMİZ GEREKİYOR

Kuzu, “Biz önce pastayı büyütmek istiyoruz. Büyümüş bir pastadan payda artar. Pasta da eh biraz büyüdü. Pasta büyümeden arkadaşlar dağıtamazsın. Tamam pasta büyüdü dağıtırsın e sonra ne yapacaksın. Kaldın ortada. Eğer Kılıçdaroğlu başa gelirse, öyle bir ihtimal de yokta, Somuncu Baba’nın hemen ekmek çıkartmaya başlaması lazım. Aç kalır Türkiye. O bakımdan reylerimizi kullanırken eski Türkiye’yi düşünerek karar vermemiz lazım. Sürekli kazanan, sürekli ilerleyen, Türkiye’ye ataklar yaptıran bir sisteme geçmemiz gerekiyor. O bakımdan ayak bağı olanları bir kenara çekmemiz gerekiyor Türkiye’de” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021