SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eğitim » Rektörler İş Birliği İmkanlarını Görüştü

Rektörler İş Birliği İmkanlarını Görüştü

A - +

Eğitim - 10.06.2021 - 12:15

Rektörler İş Birliği İmkanlarını Görüştü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, aynı havzadaki üniversitelerin ortak çalışma alanlarını genişleterek, akademik birikimi bölge potansiyeli ile uyumlu projelere dönüştürebileceğini söyledi.

 

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, ASÜ Rektörü Şahin’e nezaket ziyaretinde bulundu. Aksaray ve Konya’nın gerek coğrafi gerek tarihi gerekse kültürel bakımdan birbirine yakınlık içinde bulunduğunu ve bu durumun üniversiteler için de geçerli olduğunu kaydeden Şahin, “Her iki şehrimiz de tarım ve sanayi başta olmak üzere pek çok alanda kıymetli değerlere sahip. Üniversiteler, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra akademik birikimi toplumsal faydaya dönüştürme adına da önemli çalışmalar üretmektedir. Aynı havzada yer alan, birbirine çeşitli parametreler bakımından yakınlık içinde olan yükseköğretim kurumlarının iş birliği içinde olması, yeni ve farklı projelerin üretilebilmesi açısından avantaj teşkil etmektedir” dedi. Öteden beri bunu sağlamaya yönelik her çalışmaya mümkün olan tüm katkıyı vermeye özen gösterdiklerine dikkat çeken ASÜ Rektörü, KTÜN ile de bilimsel, kültürel ve teknolojik bakımdan kurdukları iş birliklerini geliştirmek arzusunda olduklarını söyledi. KTÜN Rektörü Prof. Özçelik de ASÜ ile birlikte ortak projeler üretmek adına yapılması gereken çalışmalara katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

 

Ziyaret, plaket takdimlerinin ardından, kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek çalışmaların istişaresiyle tamamlandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021