SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Rektör Arıbaş İİBF’de Çalışmaları ve Projeleri Anlattı

Rektör Arıbaş İİBF’de Çalışmaları ve Projeleri Anlattı

A - +

Ana Manşet - 14.10.2023 - 21:22

Rektör Arıbaş İİBF’de Çalışmaları ve Projeleri Anlattı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısına katılan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, göreve geldikleri yaklaşık 2,5 aylık süreçte yapılan çalışmaları ve planlanan projeleri anlattı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için tüm güçleriyle çalışacaklarını, “Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” şiarıyla üretme gayretinde olacaklarını ifade eden Rektör Arıbaş, “Her birimiz kendi alanlarımızda yapacağımız işlerle, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma gayretine katkı sağlayacağız. Vatanperverlik de aslında budur; herkesin işini iyi yapmasıdır” dedi. Yaklaşık 2,5 ay önce göreve geldiklerini, bu süreç içerisinde eksikler ve beklentiler konusuna odaklandıklarını dile getiren Prof. Arıbaş, projelendirdikleri ve harekete geçtikleri çalışmalar olduğunu belirtti. Teknoparkın bu konulardan birisi olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Hem akademisyenlerimiz hem de Aksaray kamuoyu nezdinde Teknopark konusuna dair önemli bir beklenti var. Biz de çalışmalarımızı bu noktada yoğunlaştırdık. Olabilen en kısa sürede Teknoparkı açmak ve aktif şekilde çalışır hale getirmek istiyoruz. Diş Hekimliği Fakültesinin öğrenci alması ve kliniğinin çalışır hale gelmesi de özel olarak ilgilendiğimiz konulardan birisi” dedi. Kriterleri sağlayan ve zamanı gelen akademisyenlerin bir üst kadroya atanmaları hususunda da girişimlerde bulunduklarını söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, “Günü geldiğinde hocalarımızın kadrolarının verilmesi konusuna hassasiyet gösteriyoruz. Zamanı gelen, gerekli kriterleri sağlamış tüm hocalarımızın bir sonraki kadroya atanması için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Diğer yandan genç akademisyenlerin kadrolara dâhil edilmesi için de görüşmelerimiz sürüyor. Elbette hepimiz bilimsel anlamda çalışalım, üretelim ama bunu yapabilmek için belli bilgi birikiminde olan hocalarımıza yardımcı olacak genç akademisyenlere ihtiyaç var. Hangi alanlarda eksikler olduğunu tespit ediyoruz. Bu alanlara mümkün olduğunca kadro açmak için gayret göstereceğiz. İnşallah en kısa süre içinde tüm bu bahsettiğimiz konulara dair çalışmalar şekillenecek. Üniversitemizi birlikte büyüteceğiz” dedi.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Gülin Tabakan’ın konuşması ve İİBF yönetiminin tamamlanan, süren ve planlanan çalışmalara ilişkin sunumunun ardından toplantı, soruların cevaplanması ve taleplerin alınmasıyla tamamlandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021