
ANKARA-BHA
COVID-19 salgını sürecinde otomatik olarak uzatılan raporların geçerlilik süresinin dolmasıyla birlikte, milyonlarca kişinin yeniden muayene olarak raporlarını güncellemesi gerekiyor.
Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, pandemi döneminden bu yana her yıl otomatik olarak uzatılan ilaç raporları için son geçerlilik tarihi 31 Mart 2026 olarak belirlendi. Bu tarihten itibaren süresi dolan raporlar geçersiz sayılmaya başlandı. Yetkililer, bu uygulamanın özellikle uzun süredir aynı raporu kullanan hastaların sağlık durumlarının yeniden değerlendirilmesi amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.
Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sağlık sisteminde ek düzenlemeler yapıldı. Ülke genelinde 854 sağlık kuruluşunda “Rapor Yenileme Klinikleri” oluşturularak toplamda 10 milyonun üzerinde ek randevu kapasitesi sağlandı. Ancak yapılan bilgilendirme mesajları ve e-posta duyurularına rağmen yaklaşık 6,6 milyon kişinin rapor yenileme işlemini henüz gerçekleştirmediği bildirildi. Bu kişilerin sistemde kendilerine tanımlanan öncelikli randevu hakkından yararlanmadığı ifade edildi.
Sağlık otoriteleri, pandemi döneminde raporları beş kez otomatik olarak uzatılan vatandaşların sağlık durumlarında değişiklik veya iyileşme olasılığının bulunduğunu vurguladı. Bu nedenle raporların, hekim muayenesi sonrasında yeniden düzenlenmesi kararı alındı.
Bakanlık, rapor süresi dolan vatandaşlara 30 Haziran 2025 tarihinden itibaren kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapıldığını ve sürecin kolaylaştırılması amacıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden öncelikli randevu imkanı tanındığını açıkladı.
Yetkililer, ilaç kullanımında aksama yaşanmaması için rapor süresi dolan vatandaşların en kısa sürede ilgili branştan randevu alarak rapor yenileme işlemlerini tamamlaması gerektiğini vurguladı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
01 Nisan 2026 200 gram ekmek 17,5 lira oldu
01 Nisan 2026 İzmir’de ulaşım ve ekmeğe çifte zam yapıldı
01 Nisan 2026 Murat Kurum TOKİ kuraları için 11 Nisan’da Çorum’da
01 Nisan 2026 Çorum’da yağışlar seviyeyi artırdı ama risk sürüyor!
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
