SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü

A - +

Aksaray Haberleri - 10.04.2015 - 15:43

Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı.

Kent Meydanında düzenlenen törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Uçar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri vatandaşlar ve polis teşkilatı mensupları katıldı.

Vali Şeref Ataklı törende yaptığı konuşmasında; ‘ Türk Polis teşkilatının halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlemesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek sorumluluğu yüklenerek ülkemizde huzur ve güven ortamı tesisinde büyük rol üstlenmektedir’ dedi.

Türk polisinin hukuk kuralları çerçevesinde görevini fedakârca yaptığını belirten Vali Ataklı, ‘Milletimiz polisine her zaman güvenmiş ve görevini yerine getirmesinde ona her türlü desteği vermiştir. Polisimiz halkımızın kendisine olan güven ve desteğini daha da pekiştirerek görevini en etkin şeklide yapmayı sürdürecektir’ dedi.

Emniyet teşkilatının devletin sağladığı imkân ve yetkileri hukuk devleti sınırları içerisinde milletin huzuru ve güven için kullanmaya devam edeceğini ifade eden Vali Ataklı, ‘Son zamanlarda bu imkan ve yetkileri farklı amaçlar için kullandığı anlaşılan kişiler ve yapılardan emniyet teşkilatı süratle arındırılacaktır. Her zaman olduğu gibi içinde bulunduğumuz seçim döneminde de emniyet teşkilatımız bütün personeli ile birlikte fedakârca görevini yapacak seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde sonuçlanmasına en büyük katkıyı sağlayacaktır. Vatandaşların ve seçime katılan siyasi partilerin demokratik ilke ve kurallara uygun olarak milli iradeyi en iyi şekilde tecelli ettireceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle Polis teşkilatının 170. kuruluş yıldönümünü kutluyor şehit polisleri rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor emekli olan ve görevleri başında olan polisleri sağlık ve esenlik dileklerimle selamlıyorum’ dedi.

Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da yaptığı konuşmasında Türk Polis teşkilatının çözüm ve sorun odaklı polislik anlayışı ile bütün sosyal sorumluluklarının farkında olduğunu belirterek ‘Türk Polisi devletimize, milletimize, medeniyetimize yapılan her türlü saldırıyı karşı göğsünü siper etmeye devam edecektir.’ dedi.

Konuşmaların ardından başarılı polis amirleri ve polis memurlarına belge ve hediyeleri verildi. Kutlamalar Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve polis araçlarının geçit töreni ile sona erdi.

Törenin ardından Polis memuru Cihangir Şimşek’in kendi eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı. Sergiyi gezerek ressam polis memuru Şimşek’ten eserleri hakkında bilgi alan Vali Ataklı, polisliğin yanında sanatın güzel bir dalı ile uğraşan polis memurunun çok güzel resimler yaptığını söyledi. Sergilenen eserleri inceleyen Vali Ataklı, eserleri beğendiğini belirterek ‘Vatandaşlarımızın da polisimizin sanat yönünü görmesi açısından önemli bir sergi kendisini tebrik ediyorum’dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021