SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Paragliding World Cup Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Kapanış Töreni Yapıldı

Paragliding World Cup Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Kapanış Töreni Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 16.09.2018 - 17:03

Paragliding World Cup Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Kapanış Töreni Yapıldı

Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu programı içerisinde yer alan Paragliding World Cup Yamaç Paraşütü Dünya Kupası, Aksaray Valiliği koordinasyonunda, Aksaray Belediyesi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF), Türk Hava Kurumu (THK) işbirliğinde Hasandağı’nda düzenlendi.

Paragliding World Cup Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası için Aksaray’a 30 ülkeden 130 yamaç paraşütü pilotu geldi. Şampiyonanın ödül töreni Aksaray Valiliği önü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından düzenlenen ödül töreninde ilk olarak sinevizyon sunumu gerçekleştirildi. Ödül törenine Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 26. Dönem AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Salim Kaya, Türk Hava kurumu Teftiş Kurulu Başkanı Yücel Zengin, siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Aksaray’a gelen pilotlar katıldı.

Şampiyona organizasyon sorumlusu ve Hava sporları Aksaray İl Temsilcisi Abdullah Kahraman ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmasında; “Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasını başarıyla yapıp bitirmenin engin gururu içindeyim. Artık hedefimiz 2019 yılında yapılacak olan Dünya Yamaç Paraşütü şampiyonası ve 2020 yılında yapılacak olan Dünya Yamaç Paraşütü Süper Finalini Aksaray’ımıza almaktır. Bu organizasyondan anlımızın akıyla çıkmamızda büyük emekleri geçen başta Sayın Valimiz Aykut Pekmez, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, sivil toplum örgütlerimiz ve değerli Aksaraylı hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, 26. Dönem Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ile Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut törende yaptıkları konuşmalarında düzenlenen yarışmanın önemine dikkat çekerek Aksaray’ın uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmasından dolayı duydukları memnuniyet belirttiler.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez törende yaptığı konuşmasında; “İlimizde Hasandağı’nın yamaç paraşütü sporunda Dünyada önemli losyonlarından biri olduğu ve yarışmacılarımızca da teyit edilmiştir. 1 hafta boyunca dünyanın dört bir yanından gelen 130 yarışmacımızı Aksaray’ımızda ağırlamaktan büyük gurur duyduk. Bu 1 hafta boyunca Aksaray’ımızın gökyüzü adeta şenlendi, rengârenk hale geldi. Esasında yarışmacılarımızı da kıskandım, Aksaray’ımızın tarihi ve doğal güzelliklerini gökyüzünden görme imkânı buldular. Aksaray’ımız sportif konularda son yıllarda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonda katkısı bulunan tüm kurumlarımıza, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Amacımız ilerleyen yıllarda daha geniş katılımlı daha büyük organizasyonlarla Aksaray’ımızda bu yarışmaların devamını sağlamaktır. Başta dereceye giren sporcular olmak üzere yarışmaya katılan bütün sporculara teşekkür ve tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yarışmada dereceye giren Yamaç Paraşütü pilotlarına ödülleri taktim edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021