SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Önceliğimiz Alınteriyle Ekmeğini Kazananlar

Önceliğimiz Alınteriyle Ekmeğini Kazananlar

A - +

Aksaray Haberleri - 05.05.2015 - 14:09

Önceliğimiz Alınteriyle Ekmeğini Kazananlar

MHP Milletvekili Adayı Tuğrul KARACAER ilçe ve köylerde de seçim çalışmalarına devam ediyor. Karacaer; açıklanan seçim beyannamesinin Türkiye’nin tüm sektörlerine yönelik plan, proje ortaya koyduğunu ve bu sektörlerin hem öncelikli olan kısa vadeli ihtiyaçlarına hem de orta ve uzun vadeli kalkınmasına yönelik olduğunu ve bu kapsamda çiftçilerimize ve hayvancılıkla geçimini idame ettiren köylümüze de gereken değerin Milliyetçi Hareket Partisi tarafından verildiğini bazı örneklerler vererek açıkladı.MHP Milletvekili Adayı Tuğrul KARACAER açıklamasında;
Çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak, Mazot 1 Lira 75 Kuruş olacaktır.
Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak ve çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanmaları sağlanacak, elektrik fatura bedellerinin hasat dönemi fatura edilerek tahsili imkânı temin edilecektir.
Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, mısır, ayçiçeği, üzüm, kayısı, gibi ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecektir.
Tarım ve sanayi işletmeleri için sanal borsalar kurulacak, alım-satım işlemlerinin bu merkezlerden yapılması teşvik edilecektir.
Hayvancılığı desteklemek amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri artırılacaktır. Hayvan ıslahı, kaliteli yem ve yem bitkileri üretimi artırılacak, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile etkin mücadele edilecek, hayvan ürünleri sanayi ülke genelinde yaygınlaştırılacaktır.
Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV yüzde 1’e düşürülecektir. Meraların etkin kullanımı teşvik edilecektir. Canlı hayvan kaçakçılığı önlenecektir. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir. Çiftçimizin yerli ve kaliteli tohum çeşitlerine ulaşması sağlanacak, bu amaçla sertifikalık tohum desteği artırılacak, tohum üretiminde Ar-Ge için verilen destek yükseltilecektir. Tohum üretim ve genetik araştırmalar merkezleri kurulacaktır. Yerel ve coğrafi şartlar dikkate alınarak gıda ve hayvancılık konularında “İhtisas Merkezleri” oluş- turulacaktır. Ziraat Bankası’nın kredi desteklemelerinde yaşanan ipotek sorununa çözüm getirilecektir. Üreticiden ipotek için ev, arsa, araba gibi başka varlıklar istenmesinin, ya da memur, emekli gibi kredibilitesi olan kefil aranması uygulamasının önüne geçilecektir.
Kırsal kalkınmanın en önemli unsurlarından olan köylerin ekonomik ve sosyal hayatını desteklemeye yönelik olarak her köye tarım, orman ve hayvancılıkla ilgili kamu görevlileri atanacaktır.
Teşvik mevzuatı ilçe ve sektör bazlı olarak düzenlenecek.
Tarım-sanayi entegrasyonunun sağlandığı kırsal cazibe birimleri olan “Tarım Kentleri” kurulacak.
Köy odası ve mahalle muhtarlıkları hizmet büroları ilgili il özel idareleri ve belediyeler tarafından yaptırılacak ve zaruri giderleri karşılanacak diyerek bu saydıklarım gerçekleştirilebilir yatırımlar olup sadece öncelik meselesidir. Bizim önceliğimiz alınteriyle ekmeğini kazananlardan yana olacaktır dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021