SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Modern Kapalı Salı Pazarı’nın Temeli Dualarla Atıldı

Modern Kapalı Salı Pazarı’nın Temeli Dualarla Atıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 28.05.2015 - 12:42

Modern Kapalı Salı Pazarı’nın Temeli Dualarla Atıldı

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ” parolası ile yola çıkan ve birbirinden güzel projelerle şehrin çehresini değiştirip halkın ihtiyacına göre hizmetler yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bir gün içinde Kapalı Salı Pazarı ve Kadın Aktivite Merkezi gibi iki ayrı projenin daha temelini atarak, Aksaray’da bir ilki daha gerçekleştirdi.

Kılıçaslan Mahallesinde eski Salı Pazarı yerine 12 Bin 168 m2 kapalı alana sahip yeni ve modern bir kapalı Pazaryeri yapılıyor.

Kapalı Salı Pazarı projesinin temel atma törenine Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Adayları Hüseyin Hüyük, Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, Gençlik Kolları Başkanı Abdülsamet Kılıç, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PAZAR ALANI KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK

Temel atma töreninde konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı; “Aksaray’da bizlerin her zaman kullandığı ve esnaflarımızın da ‘bizleri buradan çıkarma, olduğumuz yerde kalalım’ talepleri üzerine, daha modern ve güzel hizmeti kendilerine sunmak maksadıyla bir proje hazırladık. Bugün temelini atarak çalışmaları başlatıyoruz. Bizim amacımız modern pazarlar inşa etmek. Bu proje ile kapalı Pazar alanımızı alışveriş merkezi şeklinde yapıp, vatandaşlarımızı içerisinde market arabaları olan ve rahat alışveriş yapabilecekleri bir yer oluşturacağız. Sosyal donatıları da unutmadık. 12 bin 168 metrekare alanı kapatma şeklinde bir çalışmamız olacak. Yaklaşık 7,5 metre yüksekliğinde betonarme, prefabrik, makas sistemli kapalı Pazar alanı oluşturacağız. İhale süresi olarak 7 ay

söylenmesine rağmen, biz daha hızlı ve temiz bir şekilde bu alanı hizmete açmak istiyoruz. Yüklenici firma da çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacak. Projemizin maliyeti 3 milyon 723 bin TL. Proje kapsamında kapanacak alanın 10 bin 500 metrekarelik kısmında 1 megavatlık elektrik üretecek güneş paneli koyacağız. Güzel bir hizmeti Aksaray’a kazandıracağız.” dedi.

AKSARAY’IMIZDA DA 3-0 YAPMAK SURETİYLE AK PARTİ’MİZİ TEK BAŞINA İKTİDAR YAPACAĞIZ.

Bu hizmetlerin yapılabilmesi için siyasi istikrar ve ekonomik istikrar olgularına dikkat çeken Başkan Yazgı; “Yerelde bu hizmetlerin yapılabilmesi için, güzel adımların atılabilmesi için en önemli unsurlardan birisinin siyasi istikrarın olması, ekonomik anlamda ilerleyen bir noktada olmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu istikrarın, bu ekonomik düzenin devam etmesi için de inşallah 7 Haziran’da kuvvetli destek bekliyoruz. Yeniden Aksaray’ımızda da 3-0 yapmak suretiyle Ak Parti’mizi tek başına iktidar yapacağız.” diye konuştu.

BU PROJELER AKSARAY’A HAYIRLI OLSUN

Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, program kapsamında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Ak Parti’den önce milletvekillerinin meclisten çıktığı zaman milletvekilliği rozetlerini çıkardıklarını ve kimsenin kendilerini milletvekili bilmesini istemediklerini ifade eden İpek; Ak Parti ile milletvekillerinin halkın için gönül rahatlığı ile çıktıklarını ve bunun da ülkeli iyi yönetmekten kaynaklandığını söyledi.

Temel atma töreninde yaptığı konuşmasında Aksaray’a yapılan bu iki alandaki yapılaşmanın da çok güzel bir hizmet ve eser olarak ortaya çıkacağını ifade eden Haluk İpek,konuşmasında şu görüşlere yer verdi

“Burada bu gün güzel projelerin temellerini atıyoruz. Halkın seçtiği belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin bir eseri bu. Bu hizmetlerden daha farklı hizmetlerde yapılacak ve sonuçta sandığa gidilecek. Sandığa gidildiğinde de halka hesap verilecek. İlk başta hiç birimizin aklına gelmeyen ama hepimizin elinde, ekmek kadar, su kadar, hava kadar önemli böyle bir imkânımız var. Bir demokrasimiz var. İşleyen bir demokrasi. Elimizdeki bu imkân istediğimizi seçme imkânı veriyor, ama sonuçta seçtikten sonra da hesap sorma imkânı veriyor. Bu o kadar önemli bir nimet ki. Türkiye’deki gelişmişliklerin ve geri kalınmışlığın sebebi de bu. 60 ihtilalinden sonra demokrasimiz bir fetret dönemi yaşamıştır. İşlemeyen bir dönem yaşamıştır. O yüzden geri kaldığımız bir dönem olmuştur.

Bakın Türkiye ne zaman ilerlemişse, gelişmişse, ekonomisi güçlenmişse, diğer ülkelerle rekabet edecek hale gelmişse, bu demokrasi çıtasının yükseldiği dönemlerde olmuştur. Ama Türkiye ne zaman geri kalmışsa, diğer ülkelerle rekabet edememişse bu ihtilallerle ve koalisyonlu dönemlerle olmuştur. Yani bu gün Türkiye’nin geri kalmışlığında diğer ülkelerle rekabet edemediğimiz dönemin sorumluları ihtilaller ve koalisyonları planlayanlardır. Türkiye’deki koalisyonlar öyle kendiliğinden oluşmuş şeyler değildir. Koalisyonlar Türkiye’de milletin bir araya gelerek gücü ele almasını ve ülke kaynaklarını millet menfaatine kullanmasını engellemek isteyenlerin oluşturduğu toplum mühendislerinin planladığı bir oyundur. Biz iktidara gelmeden önce, bu belediye için de böyledir, merkezi hükümet içinde. Kaynaklarınız varsa yatırım yaparsınız. Yoksa yapamazsınız. Biz iktidara gelmeden önce toplanan vergi gelirlerinin yüzde 85’i geçmiş dönemlerin faiz giderlerine gidiyordu.

Geriye de yüzde 15 kalıyordu. Bu yüzde 15 ile de devlet memurunun maaşını ödeyecek ve yapabilirse de yatırım yapmaya çalışacak. Yapabiliyor muydu? hayır. Sorumlusu kim, işte o 27 Mayıs’ta ihtilalleri yapan, 70’de muhtırayı verenler, 80’de ihtilalleri yapanlar, e muhtıra yayınlayanlar, milletin bir araya gelip de bu ülkeyi çok daha yüksek yerlere götürmek için çıktığı yolculuğu kesmek için plan yapanlar. O yüzden bu gün 27 Mayıs’ı çok iyi bilip çok iyi anlamalıyız. Geçmişte faiz ödemelerine gelirin yüzde 85’u gidiyor ve yüzde 15 kalıyordu. Bu gün yüzde 70 oranında gelirimiz var. İşte biz bununla hizmet ediyoruz. Milletimizin huzuruna güvenle çıkıyoruz. Ak Parti kurulmadan önce milletvekilleri meclisten çıktıklarında milletvekilliği rozetlerini saklardı. Kimse milletvekilleri olduğunu anlamasın diye. Şimdi biz her yere gidiyoruz. Köylere gidiyoruz, esnaflarımızın yanlarına gidiyoruz.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Modern Kapalı Salı Pazarı projesinin temeli, hayırlı olması dileği ile Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Adayları Hüseyin Hüyük, Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay tarafından atıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021