SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Milletvekili Kaşlı Kapadokya Bölgesine Sahip Çıktı!

Milletvekili Kaşlı Kapadokya Bölgesine Sahip Çıktı!

A - +

Aksaray Haberleri - 11.05.2019 - 18:08

Milletvekili Kaşlı Kapadokya Bölgesine Sahip Çıktı!

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu 27. Dönem 2. Yasama yılı 6. Komisyon toplantısına katılarak “Kapadokya Alanı Hakkında Kanun Teklifi” görüşmeleri Aksaray’ımızı da ilgilendirmesiyle hasebiyle Komisyon Üyesi MHP Iğdır Milletvekilimiz Sn. Yaşar Karadağ ile birlikte katılım sağlayarak, Kapadokya bölgesinde yer alan İlimiz Güzelyurt İlçesi Ihlara Beldemizin faydasına olacak görüş ve önerilerimizi aşağıdaki şekilde belirttik.

Her şey Aksaray’ımız için!

KAPADOKYA ALANI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ MİLLİ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU RAPORU

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Kapadokya’nın önemini, tarihini, kültürünü, inançlara ev sahipliğini yaptığını Sayın Açıkgöz sunumunda çok güzel belirtti, teşekkür ediyorum. Kapadokya’nın giriş kapısı Ihlara Vadisi’dir. Aksaray ili Güzelyurt ilçesi Ihlara beldemizde bulunan, farklı inançlara ev sahipliği yapmış, 14 kilometre uzunluğunda dünyanın en uzun konvoyudur. İçerisinde 100’ün üzerinde kilise ve kaya içi oyma yerleşim alanı bulunan vadimiz her 3 turistten 2’sinin görmek istediği ancak 382 merdivenle inilebilmesi dolayısıyla ülkemize gelen turistin yaş ortalaması da değerlendirildiğinde bölgeye gelen her 5 turistten ancak 1’i vadi içerisine inebilmektedir. Vadi içerisinde İç Anadolu iklimine inat Akdeniz iklimi yaşanmaktadır. 2016 yılında Ihlara Belediye Başkanımızın gayretleriyle 10 milyon TL civarında tahminî bedelle ve yap-işlet-devret modeliyle vadiye giriş ücretinin 2-3 katı bir bedelle bir asansör ya da teleferik kurulması kaydıyla hayata geçirilebilecek böyle bir projenin her alanda bölgeye çok önemli katkılar sağlayacağını belirtiyor, teşekkür ediyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021