SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Milletvekili A.Adayı Mehmet Ali Merç Resmen Başvurdu

Milletvekili A.Adayı Mehmet Ali Merç Resmen Başvurdu

A - +

Aksaray Haberleri - 19.02.2015 - 21:44

Milletvekili A.Adayı Mehmet Ali Merç Resmen Başvurdu

Mehmet Ali Merç AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. İl Binasında başvurusunu yapan Merç şunları söyledi. “Sayın İl Başkanım, Merkez İlçe Başkanım, Yönetim Kurulu Üyelerim, Basınımızın güzide temsilcileri, çok kıymetli hemşerilerim ve dava arkadaşlarım;
1962 Aksaray Kızılkaya köyü doğumluyum. Babam Kızılkaya köyünden rahmetli Şemsettin MERÇ, annem ise Sevinçli köyünden rahmetli Samiye Topçu dur. İlkokulu Kızılkaya’da, ortaokulu Aksaray’da, Liseyi Akşehir ve Perşembe Öğretmen liselerinde parasız yatılı okudum.
Babamı ve annemi erken yaşta kaybettiğim için kendim çalışarak eğitim hayatımı sürdürdüm. Henüz on dört yaşındayken inşaatlarda boyacılık yaparak çalışma hayatına atıldım. Dört yıl çalıştıktan sonra on dokuz yaşımda ilk işim olan dekorasyon işiyle ilgilendim. O tarihten itibaren hemşerilerimi istihdam etmeye başladım. Üniversite yaşamım boyunca çalışarak okudum.
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ve Sağlık İdaresi Bölümünden 1986´da yaşadığım köyün ilk mezunu oldum. Aynı yıl Suudi Arabistan´da kraliyet ailesine ait bir firmada insan kaynakları uzmanı olarak işe başladım. Kısa zamanda yönetici oldum ve hiçbir Türkün bulunmadığı firmaya üç bin kişi Türkiye´den eleman götürdüm. Bunların çoğu Aksaraylı´ydı. 1. Körfez Savaşı´na kadar orada çalıştım.
Daha sonra Ankara´ya dönüp inşaat taahhüt işleri yapmaya başladım. Aksaray ve Ankara´da birçok proje gerçekleştirdim. Özellikle Ankara´da Numune Hastanesi´nin büyük onarım işlerini üç yıl boyunca yaptım. O dönemde Aksaray´dan gelen tüm hemşerilerimin sağlık sorunları ile yakından ilgilenip yardımcı olma şansım oldu.
Sırasıyla Suudi Arabistan, İsrail, Dubai, İspanya, Kıbrıs, Irak gibi ülkelerde birçok proje gerçekleştirdim. Otuz yıllık iş hayatım boyunca 60.000 kişinin üzerinde yurt dışı istihdamı sağladım. Bunun da en az 15.000 kişisi Aksaraylı hemşerilerimizdi.

Evliyim, iki oğlum var. İleri düzeyde İngilizce, başlangıç düzeyinde İspanyolca (okuma yazma konuşma), Arapça ve İbranice (konuşma) biliyorum. Halen iş yaşamıma devam etmekteyim.

Bu kutlu süreçte desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, Aksaraylı hemşerilerime ve dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunar.
Adaylık başvurumun milletimize, devletimize ve Aksaray’ımıza hayırlar getirmesini Cenabı Haktan dilerim”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021